ONDERNEMINGSPLAN HORECA
Sterk ondernemingsplan horeca op maat gemaakt!
Van harte gefeliciteerd, wat een mooie stap: u gaat uw eigen horeca gelegenheid beginnen! Lukt het u echter nog niet om een ondernemingsplan te schrijven welke uw ideeën sterk reflecteert? Weet u niet waar u moet beginnen? Wees gerust, er zijn u zat ondernemers voorgegaan en hebben alsnog hun dromen kunnen realiseren.
Met een ondernemingsplan van Ideative Solutions vraagt u met gerust hart een financiering aan om uw dromen te verwezenlijken. Wij zijn namelijk enthousiast over en betrokken bij uw ideeën waardoor het plan altijd uw ideeën sterk omschrijft. Plan nu een gratis kennismakingsgesprek en kijk wat we voor elkaar kunnen betekenen.
Ga naar contactformulier
Ideative Solutions schrijft op maat gemaakte ondernemingsplannen waarin uw ideeën met passie en gevoel terugkomen. Onze ondernemingsplannen zijn geschikt voor financieringsaanvragen en verhogen het succes significant. Vanuit een wetenschappelijke benadering (Bedrijfskundige en Innovatiemanagement als specialisatie) wordt elk ondernemingsplan een groot succes!
Ondernemingsplan horeca laten maken
Inmiddels heeft u zichzelf ingeschreven bij de Kamer van Koophandel (of heeft u dit gepland), uw ideeën uitgedacht en heeft u mogelijk de eerste stappen gezet voor een mogelijke (externe) financiering. Vaak is dit het punt waar het ondernemingsplan een belangrijke rol gaat spelen in de verdere ontwikkeling van uw bedrijf. Of het nu gebruikt gaat worden om de interne strategie verder te ontwikkelen óf omdat u het ondernemersplan nodig heeft voor een investeerder, een sterk verwoord en uitgewerkt ondernemingsplan vormt de basis voor een succesvolle horeca gelegenheid. Laat jouw ondernemingsplan horeca ook door ons schrijven! Ideative Solutions zet uw ideeën sterk op papier en denkt tevens kritisch met u mee, waardoor het succes op een financieringsaanvraag sterk toeneemt
Wat zijn momenteel belangrijke trends in de horeca?
Binnen de horeca kunnen trends snel veranderen en moet je meenemen in het ondernemingsplan horeca. Een tijd geleden stond het nog volledig in het teken van thuisbezorging en social distancing, tegenwoordig zijn we weer volledig teruggekeerd naar het normale leven, echter wel met een groot personeelstekort in de horeca. Als we daarnaast kijken naar de belangrijkste trends in de horeca kunnen we grofweg een aantal hoofdtopics onderscheiden:
- Personeelstekort;
Al jaren een hot topic binnen de horeca, echter is dit sinds de coronapandemie nog nijpender geworden. Toch kun je dit als horeca ondernemer ook ombuigen tot een sterkte door de arbeidsvoorwaarden voor jouw horeca gelegenheid eens kritisch onder de loep te nemen. Mogelijk korte werkweken of toch een beter salaris dan wat de concurrentie biedt? Biedt mogelijk gedeeltelijke automatisering een oplossing voor het personeelstekort? Dit zijn voorbeelden van zaken welke absoluut moeten terugkomen in het ondernemingsplan en dienen een antwoord te bieden op de problematiek omtrent personeelstekort. - De nieuwe thuiswerkplek;
Steeds meer horecagelegenheden zijn niet meer slechts ingericht op een kort bezoek, sterker nog, er zijn ondernemers soms gehele dagen aan het werk! Is dit een onderdeel wat jij graag wilt promoten binnen jouw horeca? Hoe ga je dit regelen en hoe zorg je voor voldoende omzet daar de klanten wat minder snel ‘doorlopend’ zijn? - Gezond en duurzaam;
Tegenwoordig is men zich steeds meer bewust van het feit dat gezond leven belangrijk is, dit zie je ook steeds vaker terugkomen in horeca concepten. Let er wel op dat gezond niet ten kosten mag gaan van het gemak, want dit is namelijk wel van groot belang bij de consument. Echter is duurzaam bereid met lokale producten een hot topic en komt bij veel horeca ondernemers dan ook hoog op het lijstje te staan. Hoe kun jij als nieuwe horeca ondernemer aansluiten bij deze klantenvraag? En hoe doe je het dan toch net even wat anders dan jouw concurrent? - Online zichtbaarheid;
Waar men vroeger de website van de horecagelegenheid niet tot nauwelijks raadpleegde, is dit tegenwoordig wel anders. De online ervaring zowel vóór als ná het bezoek zijn van groot belang. Hoe ga je er voor zorgen dat je ook dit gedeelte als ondernemer op orde hebt zodat bezoekers terug zullen keren naar jouw horeca gelegenheid?
Wat moet er verder in mijn ondernemingsplan horeca staan?
Naast het meenemen van de trends is het belangrijk om de overige onderdelen van het bedrijf sterk en onderbouwd te beschrijven. Met een kwalitatief hoogwaardig ondernemingsplan laat je aan potentiële investeerders zien dat je overal over na hebt gedacht en dat je klaar bent voor het runnen van jouw eigen horecagelegenheid. Ook de volgende onderdelen krijgen minimaal een plaats het ondernemingsplan horeca:
- Het idee: welke ideeën heeft u, welke horeca concept wilt u gaan uitrollen en waar ligt uw focus op? Is dit idee voldoende onderscheidend en ligt het in lijn met de horeca trends?
- De ondernemer: wie zijn de ondernemers achter het concept, welke sterktes bezitten ze en hoe kunnen deze sterktes worden ingezet om kansen te benutten?
- SWOT analyse: welke sterktes (S), zwaktes (W), kansen (O) en bedreigingen (T) ziet u in de komende jaren op u afkomen en hoe gaat u hier als ondernemer op anticiperen?
- Marketing plan: hoe bent u van plan om de potentiële klantengroep aan te spreken en er voor te zorgen dat er voldoende actieve bezoekers naar de horecagelegenheid komen? Via welke kanalen gebeurt dit en hoe houdt u ze voor langere termijn vast?
- Financieel plan: hoe ziet de inkomsten en uitgave stroom er voor de komende jaren (verwacht) uit? Zet in ieder geval een investering-, financiering-, liquiditeit- en exploitatiebegroting om voldoende inzicht te creëren in de ROI van uw bedrijfsideeën.
Meer weten?
Wil jij ook eens kennismaken om zodoende te zien wat we voor elkaar kunnen betekenen? Wij hebben ruime ervaring in het schrijven van ondernemingsplannen en helpen jou graag verder met het realiseren van jouw dromen. Voor meer informatie en advies, neem gerust contact met ons op.
- Gratis oriëntatiegesprek waarin bedrijfsideeën worden doorgenomen
- Flexibele oplevering mogelijk; ook op korte termijn
- Feedbackronde waarin aanpassingen direct worden verwerkt
- Ondernemingsplan horeca geschikt voor financieringsaanvraag
Ondernemingsplan horeca - wat bevat het minimaal?
Onderdeel 1: Managementsamenvatting van het gehele plan
Onderdeel 2: Inleiding – pakkend geschreven inleiding met doel van het plan
Onderdeel 3: De ondernemer – wie is de ondernemer achter de ideeën?
Onderdeel 4: De onderneming – wat is het idee en waarom wordt dit een succes?
Onderdeel 5: Marketing Plan – volledig vormgegeven marketing plan
Onderdeel 6: SWOT – welke sterktes, zwaktes, kansen en bedreigingen zie jij?
Onderdeel 7: Het Financieel Plan – de financiële verwachtingen onderbouwd vanuit het investeringsplan, financieringsplan, exploitatiebegroting en liquiditeitsbegroting
Stappenplan ondernemingsplan horeca
Vanuit een uitgebreid persoonlijk gesprek nemen wij de bedrijfsideeën door en denken wij kritisch mee over jouw plannen. Dit oriëntatiegesprek is geheel kosteloos maar vormt wel de absolute basis voor het ondernemersplan. Met uw input kunnen wij de bedrijfsideeën ook sterk op papier verwoorden en zorgen wij er voor dat het geheel aansluit bij de wensen van zowel de ondernemer als de financiële instelling.
Na het concept ondernemingsplan met u te hebben gedeeld zullen wij het geheel samen doornemen en eventuele aanpassingen direct verwerken.
Belang ondernemingsplan horeca
Een professioneel ondernemingsplan biedt vele voordelen voor startende ondernemers. Ten eerste helpt het bij het bepalen van de strategie en doelen van de onderneming. Door het opstellen van een gedegen plan krijgt de ondernemer inzicht in de richting die hij of zij op wil gaan en hoe dit te bereiken is.
Daarnaast biedt een ondernemingsplan inzicht in de haalbaarheid van de onderneming. Door middel van marktonderzoek, financiële prognoses en concurrentieanalyse kan worden bepaald of de plannen realistisch zijn en of er genoeg vraag is naar het product of de dienst. Dit vergroot de kans op succes en verkleint het risico op falen.
Een ander voordeel is dat het de kans op financiering van externe partijen vergroot. Investeerders en banken willen graag zien dat er een goed doordacht plan ligt voordat ze geld investeren. Een professioneel opgesteld plan geeft hen vertrouwen in de onderneming en vergroot daarmee de kans op financiering.
Tot slot zorgt een goed opgesteld ondernemingsplan voor een professionele uitstraling naar potentiële partners en investeerders. Het laat zien dat de ondernemer serieus bezig is met zijn of haar plannen en dat er goed over nagedacht is. Dit kan leiden tot meer vertrouwen en interesse vanuit deze partijen.
Kortom, het laten maken van een professioneel ondernemingsplan biedt vele voordelen voor startende ondernemers. Het geeft inzicht in de strategie en doelen, vergroot de kans op financiering en zorgt voor een professionele uitstraling naar potentiële partners en investeerders. Wil jij ook een sterk ondernemingsplan? Laat dan nu jouw ondernemingsplan schrijven door Ideative Solutions!
Contactformulier
Vragen? Neemt contact op
Heeft u een vraag, wilt u een offerte ontvangen of wilt u een gratis oriëntatiegesprek inplannen? Vul dan het contactformulier in.
Heeft u liever rechtstreeks contact dan kan dit natuurlijk ook:
Email: info@ideativesolutions.nl
Telefoon: 06 57 60 44 10