ONDERNEMINGSPLAN AUTOVERHUURBEDRIJF

ondernemingsplan laten maken

Sterk ondernemingsplan autoverhuurbedrijf laten maken

Wat een mooie stap, uw eigen autoverhuurbedrijf beginnen, gefeliciteerd! Of heeft u reeds een bestaand bedrijf en wilt u verder gaan uitbreiden? Een externe financiering is hierin vaak noodzakelijk om uw dromen ook daadwerkelijk te gaan realiseren. Voor zo’n financiering zult u het geheel aan bedrijfsideeën moeten gaan verwerken in een ondernemingsplan autoverhuurbedrijf. 

Een alternatief is het laten uitbesteden van het schrijven van jouw ondernemingsplan aan een specialist, wij hebben namelijk tal van ondernemingsplannen geschreven voor succesvolle autoverhuurbedrijven. Wil jij ook een compleet op maat gemaakt ondernemingsplan voor een autoverhuurbedrijf? Plan dan nu een gratis oriëntatiegesprek met ons in en kom een stap dichterbij het verwezenlijken van uw dromen. 

  Ga naar contactformulier

 

Ideative Solutions schrijft op maat gemaakte ondernemingsplannen waarin uw ideeën met passie en gevoel terugkomen. Wij denken kritisch met u mee waardoor u eventuele uitdagingen al in een vroeg stadium heeft doordacht. 

 

Ondernemingsplan autoverhuurbedrijf

Een ondernemingsplan is een vertaling van uw bedrijfsideeën naar papier. Vóórdat u uw ideeën ook daadwerkelijk op papier kunt zetten, is het belangrijk om voldoende tijd te besteden om het geheel uit te denken. Met deze brainstorm aan ideeën zult u merken dat het verwoorden van uw ideeën een stuk makkelijk zult gaan en geeft u tevens ruimte om alvast voor te sorteren op de toekomst van het bedrijf.

Op deze pagina bespreken we de huidige trends in de autoverhuurbranche welke van invloed kunnen zijn op uw onderneming en benoemen we een aantal belangrijke vragen welke u uzelf dient te stellen om een zo compleet mogelijk beeld te krijgen van uw perfecte strategie.

Trends autoverhuurbedrijf branche

Om de continu veranderende markt voor te blijven is het van groot belang om op de hoogte te blijven van de (aankomende) trends. Daar men verwacht dat de autoverhuurmarkt in de komende jaren met ruim 6% per jaar zal gaan groeien, kan een juiste investering leiden tot een enorm voordeel ten opzichten van uw concurrentie. Welke van de volgende trends neemt u mee in uw bedrijfsplannen?

Tijdelijke mobiliteit boven bezit
De consument let steeds meer op het milieu en haar portemonnee, hetgeen kan gaan resulteren in een verandering in autobezit. Waar het bezit van een auto momenteel de standaard is, zien we langzaamaan een verschuiving in mindset: de auto wordt de deur gewezen en indien noodzakelijk wordt er (tijdelijk) een auto gehuurd. Mede dankzij deze trend kan de autoverhuur branche op de langere termijn nog verder gaan groeien dan momenteel geschetst, hetgeen aanzienlijke kansen oplevert voor de autoverhuurbedrijven. 

Groener imago
Het aandeel van elektrisch aangedreven auto’s neemt snel toe, hetgeen ook teruggezien wordt in de autoverhuurbedrijven. Als bedrijfseigenaar kun je er niet meer omheen om een aantal elektrische wagens toe te voegen aan het wagenpark daar de vraag ook hier naar zal stijgen. De keerzijde is echter dat het onderhoud aan elektrische auto’s aanzienlijk lager is, waardoor de tijdelijke inzet van huurauto’s gedurende onderhoudsbeurten naar alle waarschijnlijkheid zal gaan dalen. 

Verhuurtermijn stijgt
Mede dankzij de langere levertijden van nieuwe auto’s dan gebruikelijk, zien we een duidelijke stijging in de verhuurtermijn. Voorgaande betekent dan ook dat de vloot sneller bezet kan zijn dan gebruikelijk. Hoe wordt het wagenparkbeheer i.c.m. de te verwachten gemiddelde verhuurtermijn meegenomen in de onderneming? 

Het is van groot belang dat je je goed voorbereidt op de start van jouw autoverhuurbedrijf. Heb jij nog niet alles voorbereid óf ben je niet geheel op de hoogte van de huidige wet- en regelgeving binnen deze branche, dan raden wij sterk aan dit alsnog te doen alvorens er wordt overgegaan tot het aanvragen van een externe financiering. Een goede voorbereiding voor een ondernemingsplan autoverhuurbedrijf is namelijk het halve werk!

ondernemingsplan autoverhuur

Ondernemingsplan autoverhuurbedrijf: de basisonderwerpen

Voordat u start met het schrijven van uw ondernemingsplan zijn er een aantal zaken waar u goed over dient na te denken, daar deze de rode draad van uw bedrijf gaan vormen. Onder het mom van ‘een goede voorbereiding is het halve werk’, zul je zeker de volgende items moeten onderzoeken om de kans op succes te vergroten.

Vestigingslocatie: een succesvolle locatie brengt succes naar de onderneming. Traditionele locaties dicht bij het vliegveld, treinstation of in een grote stad leveren vaak kladizie op en geeft een kick-start aan de onderneming.

Doelgroep: vanuit de doelgroep kan de verdere strategie worden bepaald. Zorg voor een zo specifiek mogelijke afbakening van de klantengroep en stem het aanbod & de marketing strategie hier op af. Vanuit de Voice of the Customer kunnen grote successen worden behaald!

Onderscheidend vermogen: wat maakt de onderneming zo speciaal en waarom zouden de klanten nu juist voor dit concept moeten kiezen? Doe een gedegen onderzoek naar de concurrenten in de omgeving en neem deze informatie mee in jouw concept. Hiermee kun je je (idealiter) richten op een bepaalde niche en wordt het bedrijf echt onderscheidend!

Financiële prognose: hoe zien de komende jaren er theoretisch uit? M.a.w., maak een realistische inschatting van hetgeen verwacht kan worden en zet dit weg in de tijd. Neem alle kosten hierin mee: optimistisch mag, maar wees wel realistisch.

 

Meer weten?

Wil jij ook eens kennismaken om zodoende te zien wat we voor elkaar kunnen betekenen? Wij hebben ruime ervaring in het schrijven van een ondernemingsplan autoverhuurbedrijf en helpen jou graag verder met het realiseren van jouw dromen. Voor meer informatie en advies, neem gerust contact met ons op.

Onze werkwijze tot een sterk ondernemingsplan autoverhuurbedrijf

En jouw route naar een succesvolle financieringsaanvraag! Het gehele ondernemingsplan moet JOUW idee in hart en nieren uitstralen, jij bent tenslotte de ondernemer. We zorgen er voor dat alle belangrijke aspecten van jouw bedrijfsidee zijn verwerkt; van de ondernemerskwaliteiten tot de marketing strategie en van het financieel plan tot de management samenvatting. 

Met onderstaande stappen zorgen we er voor dat we in korte “sprints” kunnen toewerken naar een goed doordacht en professioneel uitgewerkt ondernemingsplan autoverhuurbedrijf.

01

ORIËNTATIEGESPREK

Tijdens het geheel vrijblijvende intakegesprek leren we elkaar beter kennen en wil ik alles te weten komen over jouw (te starten) onderneming. Wie ben jij, wat zijn jouw bedrijfsideeën en hoe wordt jij succesvol? 

02

AAN DE SLAG

Wij gaan aan de slag met het verwoorden van jouw bedrijfsideeën in het ondernemingsplan. In overleg bepalen we de opleverdatum.

02

AAN DE SLAG

Wij gaan aan de slag met het verwoorden van jouw bedrijfsideeën in het ondernemingsplan. In overleg bepalen we de opleverdatum.

03

LEVERING CONCEPT

Je neemt het concept ondernemingsplan rustig door en kijkt of dat het geheel juist is verwoord. Klopt alles? Mis je mogelijk nog gegevens of belangrijke informatie? Wij nemen jouw feedback mee naar een finaal op maat geschreven ondernemingsplan.

04

REALISEER JE DROMEN

Met het gemaakte ondernemingsplan kun je direct een financieringsaanvraag doen bij een instelling naar keuze. Veel succes en laat vooral even weten hoe het is gegaan!

03

LEVERING CONCEPT

Je neemt het concept ondernemingsplan rustig door en kijkt of dat het geheel juist is verwoord. Klopt alles? Mis je mogelijk nog gegevens? Wij nemen jouw feedback mee naar een finaal op maat geschreven ondernemingsplan.

04

REALISEER JE DROMEN

Met het op maat gemaakte ondernemingsplan autoverhuurbedrijf kun je direct een financieringsaanvraag doen! Veel succes en laat vooral even weten hoe het is gegaan. 

Ondernemingsplan autoverhuurbedrijf - wat bevat het minimaal?

Onderdeel 1: Managementsamenvatting van het gehele plan
Onderdeel 2: Inleiding – pakkend geschreven inleiding met doel van het plan
Onderdeel 3: De ondernemer – wie is de ondernemer achter de ideeën? 
Onderdeel 4: De onderneming – wat is het idee en waarom wordt dit een succes?
Onderdeel 5: Marketing Plan – volledig vormgegeven marketing plan
Onderdeel 6: SWOT – welke sterktes, zwaktes, kansen en bedreigingen zie jij?
Onderdeel 7: Het Financieel Plan – de financiële verwachtingen onderbouwd vanuit het investeringsplan, financieringsplan, exploitatiebegroting en liquiditeitsbegroting

ondernemingsplan logo

Belang ondernemingsplan autoverhuurbedrijf

Een professioneel ondernemingsplan biedt vele voordelen voor startende ondernemers. Ten eerste helpt het bij het bepalen van de strategie en doelen van de onderneming. Door het opstellen van een gedegen plan krijgt de ondernemer inzicht in de richting die hij of zij op wil gaan en hoe dit te bereiken is. Tevens kunt u uw voortgang op het gebied van wet- en regelgeving monitoren en zult u zien dat u stap-voor-stap uw doelen bereikt. 

Daarnaast biedt een ondernemingsplan inzicht in de haalbaarheid van de onderneming. Door middel van marktonderzoek, financiële prognoses en te voeren gesprekken met branche gerelateerde instellingen kan worden bepaald of de plannen realistisch zijn.

Tot slot zorgt een goed opgesteld ondernemingsplan voor een professionele uitstraling naar potentiële partners. Het laat zien dat de ondernemer serieus bezig is met zijn of haar plannen en dat er goed over nagedacht is. Dit kan leiden tot meer vertrouwen en interesse vanuit deze partijen.

Kortom, het laten maken van een professioneel ondernemingsplan biedt vele voordelen voor startende ondernemers. Het geeft inzicht in de strategie en doelen, vergroot de kans op een eventuele financiering en zorgt voor een professionele uitstraling naar potentiële partners en investeerders. Wil jij ook een sterk ondernemingsplan autoverhuurbedrijf? Laat dan nu jouw ondernemingsplan schrijven door Ideative Solutions!

Contactformulier

Vragen? Neemt contact op

Heeft u een vraag, wilt u een offerte ontvangen of wilt u een gratis oriëntatiegesprek inplannen? Vul dan het contactformulier in.

Heeft u liever rechtstreeks contact dan kan dit natuurlijk ook:

Email: info@ideativesolutions.nl
Telefoon: 06 57 60 44 10


Contact

Follow Us

© Copyrights 2023 | All Rights Reserved | Ideative