ONDERNEMINGSPLAN SCHOONMAAKBEDRIJF

ondernemingsplan laten maken

Sterk ondernemingsplan schoonmaakbedrijf op maat gemaakt!

Van harte gefeliciteerd, je hebt de beslissing genomen om jouw eigen schoonmaakbedrijf te starten. Je bent inmiddels al druk bezig met de voorbereidingen en wilt nu de volgende stap zetten: het aanvragen van een externe financiering. Zoals je wellicht hebt gemerkt is een ondernemingsplan hier vaak een vereiste. Je doet er dan ook goed aan om het gehele idee te verwerken in een ondernemingsplan schoonmaakbedrijf. 

Een alternatief is het laten uitbesteden van het schrijven van jouw ondernemingsplan aan een specialist, wij hebben namelijk tal van ondernemingsplannen geschreven voor succesvolle schoonmaakbedrijven. Wil jij ook een compleet op maat gemaakt ondernemingsplan voor een schoonmaakbedrijf? Plan dan nu een gratis oriëntatiegesprek met ons in.

  Ga naar contactformulier

 

Ideative Solutions schrijft op maat gemaakte ondernemingsplannen waarin uw ideeën met passie en gevoel terugkomen. Wij denken kritisch met u mee waardoor u eventuele uitdagingen al in een vroeg stadium heeft doordacht. 

 

Ondernemingsplan schoonmaakbedrijf

Het schrijven van een ondernemingsplan voor een schoonmaakbedrijf doe je niet zomaar. Je zult hier voldoende tijd aan moeten besteden om jouw ideeën sterk op papier te krijgen. Zodoende kun je de (eventuele) investeerders overtuigen van jouw bedrijfsideeën óf kun je de voortgang van het bedrijf op de voet volgen en bijsturen waar nodig: een ondernemingsplan kan namelijk ook erg handig zijn als opvolging van de eigen bedrijfsstrategie.

Trends schoonmaakbranche

Om de continu veranderende markt voor te blijven is het van groot belang om op de hoogte te blijven van de (aankomende) trends. De laatste jaren hebben we veel veranderingen gezien welke hun invloed hebben gehad op de stabiliteit van de branche. De druk neemt steeds meer toe door verlaagde toetredingsdrempels en er wordt steeds meer gevraagd in kortere tijd en tegen een lagere prijs. Naast voorgaande zien we onder andere de volgende trends ontstaan:

Prestatie gestuurde aanbestedingscontracten
Mede dankzij de toenemende blik op veiligheid zien we aanbestedingscontracten steeds omvangrijker (meerdere disciplines in één) gecombineerd worden met een prestatie gestuurde contracten. In deze aanbestedingen wordt een lumpsum gevraagd en de hiervoor terugkrijgende prestatie beoordeeld. Welke partij hierin de beste kwaliteit weet te leveren t.o.v. het lumpsum bedrag weet de aanbesteding te scoren. Deze prestatie overstijgt regelmatig de traditionele grenzen van het schoonmaakbedrijf: kleinere klusjes welke tot het klein onderhoud horen worden dan ook steeds vaker bij de schoonmaakaannemer neergelegd om te komen tot een totaalontzorging. 

Groen imago
Zoals binnen vele branches is het groene imago ook binnen de schoonmaakbranche steeds belangrijker aan het worden. Bedrijven met een helder verhaal op dit gebied scoren dan ook goed. Hoe ga jij jouw onderneming voorzien van een “groen tintje”? Welke type producten worden gebruikt en zijn deze goed voor het milieu? Is de afvalinzameling zo ingericht dat ook dit volgens een groen protocol verloopt? Denk hier goed over na en neem dit mee in jouw ondernemingsplan. 

Tekort aan professioneel schoonmaakpersoneel
Ondanks het feit er steeds meer concurrentie onderling bestaat, zullen schoonmaakbedrijven ook steeds meer moeten concurreren om het personeel. Mede dankzij vergrijzing binnen de schoonmaakbranche is er behoefte aan kwalitatief hoogwaardige vervanging, maar deze instroom t.o.v. de uitstroom is vooralsnog uit balans. Hoe ga jij hier als ondernemer op inspelen en er zorg voor dragen dat jouw personeel gebonden blijft? 

Het is van groot belang dat je je goed voorbereidt op de start van jouw schoonmaakbedrijf. Heb jij nog niet alles voorbereid óf ben je niet geheel op de hoogte van de huidige wet- en regelgeving binnen deze branche, dan raden wij sterk aan dit alsnog te doen alvorens er wordt overgegaan tot het aanvragen van een externe financiering. Een goede voorbereiding is namelijk het halve werk! 

Meer weten?

Wil jij ook eens kennismaken om zodoende te zien wat we voor elkaar kunnen betekenen? Wij hebben ruime ervaring in het schrijven van ondernemingsplannen en helpen jou graag verder met het realiseren van jouw dromen. Voor meer informatie en advies, neem gerust contact met ons op.

Onze werkwijze tot een sterk ondernemingsplan

En jouw route naar een succesvolle financieringsaanvraag! Het gehele ondernemingsplan moet JOUW idee in hart en nieren uitstralen, jij bent tenslotte de ondernemer. We zorgen er voor dat alle belangrijke aspecten van jouw bedrijfsidee zijn verwerkt; van de ondernemerskwaliteiten tot de marketing strategie en van het financieel plan tot de management samenvatting. 

Met onderstaande stappen zorgen we er voor dat we in korte “sprints” kunnen toewerken naar een goed doordacht en professioneel uitgewerkt ondernemingsplan.

01

ORIËNTATIEGESPREK

Tijdens het geheel vrijblijvende intakegesprek leren we elkaar beter kennen en wil ik alles te weten komen over jouw (te starten) onderneming. Wie ben jij, wat zijn jouw bedrijfsideeën en hoe wordt jij succesvol? 

02

AAN DE SLAG

Wij gaan aan de slag met het verwoorden van jouw bedrijfsideeën in het ondernemingsplan. In overleg bepalen we de opleverdatum.

02

AAN DE SLAG

Wij gaan aan de slag met het verwoorden van jouw bedrijfsideeën in het ondernemingsplan. In overleg bepalen we de opleverdatum.

03

LEVERING CONCEPT

Je neemt het concept ondernemingsplan rustig door en kijkt of dat het geheel juist is verwoord. Klopt alles? Mis je mogelijk nog gegevens of belangrijke informatie? Wij nemen jouw feedback mee naar een finaal op maat geschreven ondernemingsplan.

04

REALISEER JE DROMEN

Met het gemaakte ondernemingsplan kun je direct een financieringsaanvraag doen bij een instelling naar keuze. Veel succes en laat vooral even weten hoe het is gegaan!

03

LEVERING CONCEPT

Je neemt het concept ondernemingsplan rustig door en kijkt of dat het geheel juist is verwoord. Klopt alles? Mis je mogelijk nog gegevens? Wij nemen jouw feedback mee naar een finaal op maat geschreven ondernemingsplan.

04

REALISEER JE DROMEN

Met het op maat gemaakte ondernemingsplan kun je direct een financieringsaanvraag doen! Veel succes en laat vooral even weten hoe het is gegaan. 

Ondernemingsplan schoonmaakbedrijf - wat bevat het minimaal?

Onderdeel 1: Managementsamenvatting van het gehele plan
Onderdeel 2: Inleiding – pakkend geschreven inleiding met doel van het plan
Onderdeel 3: De ondernemer – wie is de ondernemer achter de ideeën? 
Onderdeel 4: De onderneming – wat is het idee en waarom wordt dit een succes?
Onderdeel 5: Marketing Plan – volledig vormgegeven marketing plan
Onderdeel 6: SWOT – welke sterktes, zwaktes, kansen en bedreigingen zie jij?
Onderdeel 7: Wet- en regelgeving – welke eisen komen er kijken bij een schoonmaakbedrijf?
Onderdeel 8: Het Financieel Plan – de financiële verwachtingen onderbouwd vanuit het investeringsplan, financieringsplan, exploitatiebegroting en liquiditeitsbegroting

ondernemingsplan logo

Stappenplan ondernemingsplan schoonmaakbedrijf

Vanuit een uitgebreid persoonlijk gesprek nemen wij de bedrijfsideeën door en denken wij kritisch mee over jouw plannen. Dit oriëntatiegesprek is geheel kosteloos maar vormt wel de absolute basis voor het ondernemingsplan schoonmaakbedrijf. Met jouw input kunnen wij de bedrijfsideeën ook sterk op papier verwoorden en zorgen wij er voor dat het geheel aansluit bij de wensen zodat een aanvraag voor een financiering met vertrouwen tegemoet gezien kan worden.

Na het concept ondernemingsplan schoonmaakbedrijf te hebben gedeeld zullen wij het geheel samen doornemen en eventuele aanpassingen direct verwerken. 

Belang ondernemingsplan schoonmaakbedrijf

Een professioneel ondernemingsplan biedt vele voordelen voor startende ondernemers. Ten eerste helpt het bij het bepalen van de strategie en doelen van de onderneming. Door het opstellen van een gedegen plan krijgt de ondernemer inzicht in de richting die hij of zij op wil gaan en hoe dit te bereiken is. Tevens kunt u uw voortgang op het gebied van wet- en regelgeving monitoren en zult u zien dat u stap-voor-stap uw doelen bereikt. 

Daarnaast biedt een ondernemingsplan inzicht in de haalbaarheid van de onderneming. Door middel van marktonderzoek, financiële prognoses en te voeren gesprekken met (zorg)instellingen kan worden bepaald of de plannen realistisch zijn en of er genoeg vraag is naar deze type schoonmaakbedrijf in de gewenste omgeving. 

Tot slot zorgt een goed opgesteld ondernemingsplan voor een professionele uitstraling naar potentiële partners en zorginstellingen. Het laat zien dat de ondernemer serieus bezig is met zijn of haar plannen en dat er goed over nagedacht is. Dit kan leiden tot meer vertrouwen en interesse vanuit deze partijen.

Kortom, het laten maken van een professioneel ondernemingsplan biedt vele voordelen voor startende ondernemers. Het geeft inzicht in de strategie en doelen, vergroot de kans op een eventuele financiering en zorgt voor een professionele uitstraling naar potentiële partners en investeerders. Wil jij ook een sterk ondernemingsplan schoonmaakbedrijf? Laat dan nu jouw ondernemingsplan schrijven door Ideative Solutions!

Contactformulier

Vragen? Neemt contact op

Heeft u een vraag, wilt u een offerte ontvangen of wilt u een gratis oriëntatiegesprek inplannen? Vul dan het contactformulier in.

Heeft u liever rechtstreeks contact dan kan dit natuurlijk ook:

Email: info@ideativesolutions.nl
Telefoon: 06 57 60 44 10


Contact

Follow Us

© Copyrights 2023 | All Rights Reserved | Ideative