ONDERNEMINGSPLAN SUPERMARKT

ondernemingsplan laten maken

Op maat gemaakt ondernemingsplan supermarkt, direct gebruiksklaar!

Wat een mooie stap, je wilt jouw eigen supermarkt gaan beginnen of het huidige supermarkt concept verder gaan uitbreiden. Bepaalde ideeën zijn uitgedacht, maar nu is de volgende stap een sterk onderbouwd ondernemingsplan. Weet je niet waar je moet beginnen? Geen zorgen, Ideative Solutions helpt jou verder!

Profiteer nu van onze jarenlange expertise in het schrijven van ondernemingsplannen. Wij nemen jouw zorgen met betrekking tot het schrijven van een goed ondernemingsplan uit handen en zorgen voor een sterke basis. Met het zorgvuldig opgestelde ondernemingsplan voor jouw supermarkt van Ideative Solutions, ben je snel op weg om de benodigde financiering te verkrijgen.

Onze track record bevat een scala aan succesvolle ondernemingsplannen voor diverse bedrijven. Wil jij ook een op maat gemaakt ondernemingsplan voor jouw supermarkt? Plan dan vandaag nog een kosteloos oriëntatiegesprek met ons in. Dit is jouw kans om de eerste stappen als ondernemer te zetten en jouw dromen te verwezenlijken.

  Ga naar contactformulier

 

Ideative Solutions schrijft op maat gemaakte ondernemingsplannen waarin uw ideeën met passie en gevoel terugkomen. Wij denken kritisch met u mee waardoor u eventuele uitdagingen al in een vroeg stadium heeft doordacht. 

 

Ondernemingsplan supermarkt; een goede basis

Waarschijnlijk is het starten van jouw eigen supermarkt al een jarenlange gekoesterde wens óf heb je hier reeds geruime tijd tot in detail over nagedacht. Je hebt nu eindelijk de beslissing genomen om ook echt de volgende stap te gaan zetten, echter loop je hier als ondernemer tegen de eerste afwegingen en uitdagingen aan. Ik heb toch alle informatie in mijn gedachten, moet ik hier nu echt een ondernemingsplan supermarkt voor gaan schrijven? En zo ja, welke informatie is dan belangrijk om op papier te zetten om de investeerders te kunnen overtuigen van mijn ideeën om zodoende een externe financiering binnen te slepen? 

Om hier kort op te antwoorden: ja, een ondernemingsplan supermarkt is vaak verplicht bij het aanvragen van een financiering. Maar ook voor jouzelf als ondernemer is een sterk doordacht ondernemingsplan wel degelijk aan te raden. Een ondernemingsplan vormt namelijk een stabiele basis voor de toekomst van jouw onderneming en van waaruit jijzelf kunt reflecteren en bijsturen waar nodig. Een goed doordacht plan vormt dan ook vaak de basis van een succesvolle en sterke onderneming.

Welke onderdelen zijn nu (extra) belangrijk binnen een ondernemingsplan en waar geef je jouw aandacht aan? 

Inside-out benadering

Een ondernemingsplan supermarkt schrijven doe je niet zomaar, maar is met wat tijd prima te doen. Hierin is het wel belangrijk om bepaalde punten tot in detail te beschrijven, je wilt namelijk de investeerder écht overtuigen van waarom zij moeten investeren in jouw ondernemingsplan. Een inside-out (van binnen naar buiten benadering) is hierin aan te raden, waarbij je niet alleen jouw eigen ondernemerskwaliteiten aan bod brengt, maar tevens gaat kijken naar de omgeving van jouw toekomstige supermarkt. Of dat je nu jouw eigen supermarkt gaat beginnen, fotograaf wilt gaan worden óf een eigen horeca gelegenheid wilt beginnen, de benadering is hierin gelijk. 

Ondernemerskwaliteiten om mee te beginnen

Het is soms erg aantrekkelijk om direct van start te gaan met het beschrijven van jouw ideeën, daar je hier als ondernemer erg enthousiast over bent. Echter vergeet je hierdoor vaak één stap: het beschrijven van de ondernemer(s) zelf en de desbetreffende ondernemerskwaliteiten welke voor een succes binnen de organisatie moeten gaan zorgen. Sta eens stil bij de intrinsieke motivatie. Waarom wil je graag jouw eigen supermarkt beginnen? Wat zijn jouw doelstellingen en hoe wil je deze doelstellingen gaan bereiken? Heb je bepaalde ondernemerskwaliteiten welke perfect aansluiten bij deze doelstellingen? Om over dit soort vragen vroegtijdig na te denken bereid je jezelf als ondernemer uitstekend voor op een vruchtbare toekomst. 

Beschrijf het gehele idee

Aansluitend beschrijf je jouw gehele bedrijfsideeën, waarin realistische maar ambiteuze doelstellingen een belangrijk onderdeel zullen zijn. Wat zijn de ideeën, welke producten ga je als ondernemer aanbieden en hoe maak je de klant bekend met het bedrijf? Daarnaast zul je verder moeten ingaan op het onderscheidende vermogen en hoe jouw SWOT analyse er als bedrijf uit gaat zien. 

Tot slot - markt- & trendanalyse

Tot slot krijgt de markt- en trendanalyse een centrale plaats in jouw ondernemingsplan supermarkt. In dit gedeelte denk je verder na over de branche, de concurrentie en ga je reeds voorsorteren op toekomstige veranderingen en vernieuwingen binnen de markt waar je mogelijk op in kunt gaan spelen om de concurrentie voor te blijven. Hierbij is het tevens belangrijk om te nemen dat veldonderzoek een onderdeel kan zijn van de strategie; daar gebeurt het namelijk! Wie zijn jouw grootste concurrenten, wat doen zij om de klant te veroveren en waar verwacht jij onderscheidend te kunnen zijn? Bedenk hierin dan ook wie jouw doelgroep zal zijn en tracht met het bedrijfsidee zo dicht mogelijk bij de ‘voice of the customer’ te komen: wat willen zij nu uiteindelijk dat jij als supermarkt eigenaar gaat leveren?  

Tot slot is het aan te raden om de markt en bijbehorende trends goed in de gaten te houden. Een gezondere levensstijl is als voorbeeld een sterk opkomende trend, waar je als supermarkt eigenaar op in kunt gaan spelen om extra klanten aan te trekken en/of het huidige klantenbestand te behouden. Het slim inspelen op veranderende vragen vanuit de klant kun je een (extra) voordeel opleveren tegenover jouw concurrentie, waardoor jouw supermarkt nog succesvoller kan worden. 

ondernemingsplan supermarkt laten maken

Maak het ondernemingsplan supermarkt volledig af

Naast het idee, de mark- & trendanalyse en de ondernemerskwaliteiten, bevat een ondernemingsplan meerdere belangrijke onderdelen waar je als ondernemer aandacht aan moet besteden. Enkele vragen welke je voor jezelf kunt beantwoorden in het ondernemingsplan zijn:

  • Wat is de vestigingslocatie en is er voldoende parkeergelegenheid in de directe nabijheid?
  • Wat is jouw concurrentie en hoe onderscheid je je van deze concurrentie?
  • Hoe worden promoties een onderdeel van jouw supermarkt?
  • Hoe ga je er voor zorgen dat jouw supermarkt naamsbekendheid gaat krijgen? 
  • Hoe zien de financiën er (verwacht) uit voor de komende jaren?

Hulp nodig bij het schrijven van jouw ondernemingsplan supermarkt?

Wil jij ook eens kennismaken om zodoende te zien wat we voor elkaar kunnen betekenen m.b.t. een ondernemingsplan supermarkt? Weet je niet precies waar je moet beginnen bij een eigen supermarkt beginnen of wil je vrijblijvend advies over hoe het ondernemingsplan het best gestructureerd aangepakt kan worden? Maak dan nu gebruik van onze ervaring en expertise en zorg er voor dat ook jij snel die noodzakelijke financiering te pakken weet te krijgen! Voor meer informatie en advies, neem gerust contact met ons op.

Onze werkwijze tot een sterk ondernemersplan supermarkt

En jouw route naar een succesvolle financieringsaanvraag! Het gehele ondernemingsplan moet JOUW idee in hart en nieren uitstralen, jij bent tenslotte de ondernemer. We zorgen er voor dat alle belangrijke aspecten van jouw bedrijfsidee zijn verwerkt; van de ondernemerskwaliteiten tot de marketing strategie en van het financieel plan tot de management samenvatting. 

Met onderstaande stappen zorgen we er voor dat we in korte “sprints” kunnen toewerken naar een goed doordacht en professioneel uitgewerkt ondernemingsplan supermarkt.

01

ORIËNTATIEGESPREK

Tijdens het geheel vrijblijvende intakegesprek leren we elkaar beter kennen en wil ik alles te weten komen over jouw (te starten) onderneming. Wie ben jij, wat zijn jouw bedrijfsideeën en hoe wordt jij succesvol? 

02

AAN DE SLAG

Wij gaan aan de slag met het verwoorden van jouw bedrijfsideeën in het ondernemingsplan. In overleg bepalen we de opleverdatum.

02

AAN DE SLAG

Wij gaan aan de slag met het verwoorden van jouw bedrijfsideeën in het ondernemingsplan. In overleg bepalen we de opleverdatum.

03

LEVERING CONCEPT

Je neemt het concept ondernemingsplan rustig door en kijkt of dat het geheel juist is verwoord. Klopt alles? Mis je mogelijk nog gegevens of belangrijke informatie? Wij nemen jouw feedback mee naar een finaal op maat geschreven ondernemingsplan.

04

REALISEER JE DROMEN

Met het gemaakte ondernemingsplan kun je direct een financieringsaanvraag doen bij een instelling naar keuze. Veel succes en laat vooral even weten hoe het is gegaan!

03

LEVERING CONCEPT

Je neemt het concept ondernemingsplan supermarkt rustig door en kijkt of dat het geheel juist is verwoord. Klopt alles? Mis je mogelijk nog gegevens? Wij nemen jouw feedback mee naar een finaal op maat geschreven ondernemingsplan.

04

REALISEER JE DROMEN

Met het op maat gemaakte ondernemingsplan kun je direct een financieringsaanvraag doen! Veel succes en laat vooral even weten hoe het is gegaan. 

Ondernemingsplan supermarkt - wat bevat het minimaal?

Onderdeel 1: Managementsamenvatting van het gehele plan
Onderdeel 2: Inleiding – pakkend geschreven inleiding met doel van het plan
Onderdeel 3: De ondernemer – wie is de ondernemer achter de ideeën? 
Onderdeel 4: De onderneming – wat is het idee en waarom wordt dit een succes?
Onderdeel 5: Marketing Plan – volledig vormgegeven marketing plan
Onderdeel 6: SWOT – welke sterktes, zwaktes, kansen en bedreigingen zie jij?
Onderdeel 7: Wet- en regelgeving – welke vergunningen zijn noodzakelijk?
Onderdeel 8: Het Financieel Plan – de financiële verwachtingen onderbouwd vanuit het investeringsplan, financieringsplan, exploitatiebegroting en liquiditeitsbegroting

ondernemingsplan logo

Belang ondernemingsplan supermarkt

Een professioneel ondernemingsplan biedt vele voordelen voor startende ondernemers. Ten eerste helpt het bij het bepalen van de strategie en doelen van de onderneming. Door het opstellen van een gedegen plan krijgt de ondernemer inzicht in de richting die hij of zij op wil gaan en hoe dit te bereiken is. Tevens kunt u uw voortgang op het gebied van wet- en regelgeving monitoren en zult u zien dat u stap-voor-stap uw doelen bereikt.

Daarnaast biedt een ondernemingsplan inzicht in de haalbaarheid van de onderneming. Door middel van marktonderzoek, informatie uit de lokale klantengroepen en financiële prognoses kan worden bepaald of de plannen realistisch zijn en of er genoeg vraag is naar dit type supermarkt in de gewenste omgeving. Zijn er voldoende passanten óf kunnen mensen de onderneming makkelijk bereiken?

Tot slot zorgt een goed opgesteld ondernemingsplan voor een professionele uitstraling naar potentiële partners. Het laat zien dat de ondernemer serieus bezig is met zijn of haar plannen en dat er goed over nagedacht is. Dit kan leiden tot meer vertrouwen en interesse vanuit deze partijen.

Kortom, het laten maken van een professioneel ondernemingsplan biedt vele voordelen voor startende ondernemers. Het geeft inzicht in de strategie en doelen, vergroot de kans op een eventuele financiering en zorgt voor een professionele uitstraling naar potentiële partners en investeerders. Wil jij ook een sterk ondernemingsplan supermarkt om die externe financiering aan te vragen en zodoende jouw eigen supermarkt beginnen? Laat dan nu jouw ondernemingsplan schrijven door Ideative Solutions!

Contactformulier

Vragen? Neemt contact op

Heeft u een vraag, wilt u een offerte ontvangen of wilt u een gratis oriëntatiegesprek inplannen? Vul dan het contactformulier in.

Heeft u liever rechtstreeks contact dan kan dit natuurlijk ook:

Email: info@ideativesolutions.nl
Telefoon: 06 57 60 44 10


Contact

Follow Us

© Copyrights 2023 | All Rights Reserved | Ideative