ONDERNEMINGSPLAN THUISZORG

Eigenaar Wesley Okker - Ideative Solutions

Volledig op maat gemaakt ondernemingsplan thuiszorg

Wat een mooie stap, je wilt jouw eigen thuiszorg organisatie gaan beginnen of het huidige thuiszorg concept verder gaan uitbreiden. Bepaalde ideeën zijn uitgedacht, maar nu is de volgende stap een sterk onderbouwd ondernemingsplan. Weet je niet waar je moet beginnen óf heb je hier geen tijd voor? Geen zorgen, Ideative Solutions helpt jou verder! Ons track record bevat een scala aan succesvolle ondernemingsplannen voor diverse bedrijven. 

Profiteer dan ook nu van onze kennis en vraag met een gerust hart jouw bedrijfsfinanciering aan. Wil jij ook een op maat gemaakt ondernemingsplan voor jouw thuiszorg organisatie? Plan dan vandaag nog een kosteloos oriëntatiegesprek met ons in. Dit is jouw kans om de eerste stappen als ondernemer te zetten en jouw dromen te verwezenlijken.

  Ga naar contactformulier

 

Ideative Solutions schrijft op maat gemaakte ondernemingsplannen waarin uw ideeën met passie en gevoel terugkomen. Wij denken kritisch met u mee waardoor u eventuele uitdagingen al in een vroeg stadium heeft doordacht. 

 

Ondernemingsplan thuiszorg; een goede basis

Bij het starten van een particuliere thuiszorg organisatie komt er veel op jou af als (aankomend) ondernemer. Of dat je nu gaat starten als ZZP’er of dat je hierin grotere plannen hebt, een goede voorbereiding is hierin noodzakelijk. Daar je hier te maken hebt met een zorg aspect, zijn er verschillende wetten- en regelgevingen waar je je als ondernemer aan dient te committeren. Het uitschrijven van jouw bedrijfsideeën kan hierin helpen om zodoende een gestructureerd overzicht te krijgen en doelstellingen te verwerken. Met een strak overzicht kun je jouw eigen ideeën richting de toekomst opvolgen en waar noodzakelijk bijsturen. Ook voor (externe) investeerders is een ondernemingsplan vaak noodzakelijk om in aanmerking te kunnen komen voor een financiering. Vanuit deze basis kun je de volgende stappen gaan zetten en de voortgang op de voet volgen. 

Welke belangrijke onderdelen bevat jouw ondernemingsplan thuiszorg organisatie?

Ondanks het feit dat iedere ondernemer zijn of haar eigen invulling geeft aan een bedrijfsidee, bestaat een ondernemingsplan in de basis uit een aantal vaste, belangrijke onderdelen welke zeker niet mogen ontbreken in het plan. Om jou als ondernemer op weg te helpen om jouw eigen ondernemingsplan thuiszorg op te stellen, bespreken we onderstaand de meest belangrijke onderdelen. 

Ondernemerskwaliteiten

Een vaak vergeten onderdeel: wie is de ondernemer en welke kwaliteiten zijn er aanwezig om het bedrijf tot een succes te kunnen maken? Een investeerder is namelijk niet slechts geïnteresseerd in de bedrijfskundige aspecten, maar tevens in de drijvende kracht achter het de ideeën. Welke ervaring breng je als ondernemer mee, welke sterktes en welke ontwikkelpunten kun je benoemen en waarom ga jij het bedrijf tot een succes maken? Neem al deze punten in combinatie met de motivatie voor het starten van de onderneming mee, zodoende krijgt de investeerder een helder overzicht in het geheel.

Onderscheidend vermogen

Om op te vallen in een competitieve markt als de thuiszorg markt, is het van groot belang dat je als ondernemer goed hebt nagedacht waarom potentiële klanten voor jouw bedrijf moeten kiezen. Het is dan ook goed om naast een uiteenzetting van jouw bedrijfsideeën, ook het onderscheidende vermogen sterk te beschrijven. Wat maakt het bedrijf anders dan anderen? Is dit de vernieuwende manier van thuiszorg aanbieden, óf is bijvoorbeeld de persoonlijke benadering hetgeen jou onderscheidt? 

Kansen benutten

In het ondernemingsplan reserveer je zeker een onderdeel voor het uiteenzetten van de (toekomstige) kansen en welke zodoende een (positieve) invloed kunnen hebben op jouw bedrijf. Door het volgen van de huidige trends kun je deze kansen vaak al benoemen; het is vaak een veranderende situatie in het economische speelveld i.c.m. de bijbehorende vraag wat kansen veroorzaakt. Wees er als ondernemer dan ook bewust van dat het (moeten) aanpassen aan de veranderende vraag kansen op kan leveren en het in de gaten houden van deze punten een economisch voordeel kan opleveren. Enkele voorbeelden waaraan gedacht kan worden is de algemene vergrijzing van Nederland, het tekort aan personeel in de zorg en de toename in vraag naar thuiszorg. 

Ondernemingsplan thuiszorg laten maken

Verbeterpunten, bedreigingen en concurrentie

Tot slot is het van groot belang om ook verbeterpunten te benoemen: ieder bedrijf en persoon heeft ze. Op deze wijze laat je zien dat je als ondernemer en eigenaar op de hoogte bent van valkuilen en je hier een plan omheen hebt bedacht om deze zo veel mogelijk te vermijden. Tevens kun je er voor zorgen dat je in de toekomst jouw zwaktes kunt gaan ombuigen in potentiële sterktes. Waar ben je als ondernemer minder sterk in of moet je verbeteren? Welke bedreigingen kunnen een (toekomstig) negatief effect hebben op de organisatie? Welke belangrijke concurrenten zijn er en waar zijn zij goed in? En hoe ga je hier als ondernemer in zijn geheel mee om?

Door het in kaart brengen van deze punten laat je zien dat je volledig klaar bent om het avontuur aan te gaan. Zelfs ‘gevaren’ en valkuilen houden jou niet meer tegen!

Hulp nodig bij het schrijven van jouw ondernemingsplan thuiszorg?

Ben jij ook benieuwd wat we voor elkaar kunnen betekenen? Of weet je niet precies waar je moet starten met jouw ondernemingsplan thuiszorg en zou je graag direct hulp of advies willen hebben? Maak dan nu gebruik van onze ervaring en expertise en zorg er voor dat ook jij snel die noodzakelijke financiering te pakken weet te krijgen! Voor meer informatie en advies, neem gerust contact met ons op.

Onze werkwijze tot een sterk ondernemersplan thuiszorg

En jouw route naar een succesvolle financieringsaanvraag óf overig doel! Het gehele ondernemingsplan moet JOUW idee in hart en nieren uitstralen, jij bent tenslotte de ondernemer. We zorgen er voor dat alle belangrijke aspecten van jouw bedrijfsidee zijn verwerkt; van de ondernemerskwaliteiten tot de marketing strategie en van het financieel plan tot de management samenvatting. 

Met onderstaande stappen zorgen we er voor dat we in korte “sprints” kunnen toewerken naar een goed doordacht en professioneel uitgewerkt ondernemingsplan thuiszorg.

01

ORIËNTATIEGESPREK

Tijdens het geheel vrijblijvende intakegesprek leren we elkaar beter kennen en wil ik alles te weten komen over jouw (te starten) onderneming. Wie ben jij, wat zijn jouw bedrijfsideeën en hoe wordt jij succesvol? 

02

AAN DE SLAG

Wij gaan aan de slag met het verwoorden van jouw bedrijfsideeën in het ondernemingsplan. In overleg bepalen we de opleverdatum.

02

AAN DE SLAG

Wij gaan aan de slag met het verwoorden van jouw bedrijfsideeën in het ondernemingsplan. In overleg bepalen we de opleverdatum.

03

LEVERING CONCEPT

Je neemt het concept ondernemingsplan rustig door en kijkt of dat het geheel juist is verwoord. Klopt alles? Mis je mogelijk nog gegevens of belangrijke informatie? Wij nemen jouw feedback mee naar een finaal op maat geschreven ondernemingsplan.

04

REALISEER JE DROMEN

Met het gemaakte ondernemingsplan kun je direct een financieringsaanvraag doen bij een instelling naar keuze. Veel succes en laat vooral even weten hoe het is gegaan!

03

LEVERING CONCEPT

Je neemt het concept ondernemingsplan thuiszorg rustig door en kijkt of dat het geheel juist is verwoord. Klopt alles? Mis je mogelijk nog gegevens? Wij nemen jouw feedback mee naar een finaal op maat geschreven ondernemingsplan.

04

REALISEER JE DROMEN

Met het op maat gemaakte ondernemingsplan kun je direct een financieringsaanvraag doen óf jouw overige doelen realiseren! Veel succes en laat vooral even weten hoe het is gegaan. 

Ondernemingsplan thuiszorg - wat bevat het minimaal?

Onderdeel 1: Managementsamenvatting van het gehele plan
Onderdeel 2: Inleiding – pakkend geschreven inleiding met doel van het plan
Onderdeel 3: De ondernemer – wie is de ondernemer achter de ideeën? 
Onderdeel 4: De onderneming – wat is het idee en waarom wordt dit een succes?
Onderdeel 5: Marketing Plan – volledig vormgegeven marketing plan
Onderdeel 6: SWOT – welke sterktes, zwaktes, kansen en bedreigingen zie jij?
Onderdeel 7: Wet- en regelgeving – welke vergunningen zijn noodzakelijk?
Onderdeel 8: Het Financieel Plan – de financiële verwachtingen onderbouwd vanuit het investeringsplan, financieringsplan, exploitatiebegroting en liquiditeitsbegroting

ondernemingsplan logo

Belang ondernemingsplan thuiszorg

Een professioneel ondernemingsplan biedt vele voordelen voor startende ondernemers. Ten eerste helpt het bij het bepalen van de strategie en doelen van de onderneming. Door het opstellen van een gedegen plan krijgt de ondernemer inzicht in de richting die hij of zij op wil gaan en hoe dit te bereiken is. Tevens kunt u uw voortgang op het gebied van wet- en regelgeving monitoren en zult u zien dat u stap-voor-stap uw doelen bereikt.

Daarnaast biedt een ondernemingsplan inzicht in de haalbaarheid van de onderneming. Door middel van marktonderzoek, informatie uit de lokale klantengroepen en financiële prognoses kan worden bepaald of de plannen realistisch zijn en of er genoeg vraag is naar dit type thuiszorg in de gewenste omgeving. 

Tot slot zorgt een goed opgesteld ondernemingsplan voor een professionele uitstraling naar potentiële partners. Het laat zien dat de ondernemer serieus bezig is met zijn of haar plannen en dat er goed over nagedacht is. Dit kan leiden tot meer vertrouwen en interesse vanuit deze partijen.

Kortom, het laten maken van een professioneel ondernemingsplan biedt vele voordelen voor startende ondernemers. Het geeft inzicht in de strategie en doelen, vergroot de kans op een eventuele financiering en zorgt voor een professionele uitstraling naar potentiële partners en investeerders. Wil jij ook een sterk ondernemingsplan thuiszorg, om bijvoorbeeld die externe financiering aan te vragen en zodoende jouw eigen thuiszorg organisatie beginnen? Laat dan nu jouw ondernemingsplan schrijven door Ideative Solutions!

Contactformulier

Vragen? Neemt contact op

Heeft u een vraag, wilt u een offerte ontvangen of wilt u een gratis oriëntatiegesprek inplannen? Vul dan het contactformulier in.

Heeft u liever rechtstreeks contact dan kan dit natuurlijk ook:

Email: info@ideativesolutions.nl
Telefoon: 06 57 60 44 10


Contact

Follow Us

© Copyrights 2023 | All Rights Reserved | Ideative