ONDERNEMINGSPLAN HOTEL

ondernemingsplan laten maken

Sterk ondernemingsplan hotel op maat gemaakt!

Van harte gefeliciteerd, je hebt de beslissing genomen om jouw eigen hotel te starten óf het huidige concept verder uit te breiden. Om nu die zeer welkome financiering te verkrijgen heb je vaak een ondernemingsplan nodig waarin jouw bedrijfsideeën sterk staan beschreven. Weet je niet waar je moet beginnen óf heb je hier simpelweg de tijd niet voor? Geen probleem! Met een ondernemingsplan van Ideative Solutions zet je snel de volgende stap in het realiseren van jouw dromen. 

Wij hebben inmiddels tal van ondernemingsplannen geschreven voor (uiteindelijk) succesvolle bedrijven. Wil jij ook een ondernemingsplan hotel op maat laten maken? Plan dan nu een geheel vrijblijvende kennismaking met Ideative in om zodoende te kijken wat we voor elkaar kunnen betekenen. 

  Ga naar contactformulier

 

Ideative Solutions schrijft op maat gemaakte ondernemingsplannen waarin uw ideeën met passie en gevoel terugkomen. Wij denken kritisch met u mee waardoor u eventuele uitdagingen al in een vroeg stadium heeft doordacht. 

 

Ondernemingsplan hotel als basis

Het starten van een eigen hotel is een mooie stap, maar ook zeker een uitdagende waar veel bij komt kijken. Een sterk onderbouwd ondernemingsplan is hierin van groot belang, hetgeen ook geldt voor het uitbreiden van een reeds succesvol hotelconcept. Of dat er nu een externe financiering benodigd is óf dat je als ondernemer ‘slechts’ de bedrijfsideeën wilt structureren en opvolgen, het ondernemingsplan gaat helpen in het realiseren van de doelen. Twee centrale onderdelen van het ondernemingsplan hotel betreffen de huidige en toekomstige trends & eventueel hieraan gerelateerde kansen en bedreigingen. Welke trends zien we momenteel terug en kunnen van invloed zijn op jouw bedrijfsvoering en hoe ziet een ondernemingsplan hotel er nu in de basis uit? We bespreken het hieronder. 

Trends hotelbranche

Het up-to-date blijven van de huidige trends en ontwikkelingen is een goede eigenschap van succesvolle ondernemers. Deze kennis kan namelijk in het voordeel gebruikt worden om zodoende in te spelen op een veranderende vraag van potentiële klanten. Aansluitend kun je deze relateren aan de sterktes van een onderneming: hoe kunnen sterktes worden ingezet om deze kansen mogelijk te kunnen gaan grijpen? Als hoteleigenaar wil je namelijk de concurrentie voorblijven. Momenteel zien we de volgende, meest belangrijkste trends binnen de hotelbranche ontstaan:

Hybride hospitality
Een trend welke we reeds voorbij hebben zien komen binnen de cafés en bars, zien we nu ook duidelijk terug binnen de hotelbranche: het transformeren in een ontmoetingsplaats i.p.v. slechts de functie vervullen als overnachtingsplaats. Het hotel als ontmoetingsplaats moet plaats bieden om te eten, drinken en slapen, maar ook aan flexwerkers, sporters en zakelijke bezoekers. Voorgaande houdt concreet in dat er voor al deze doelgroepen faciliteiten kunnen worden aangeboden, hetgeen een positieve invloed kan hebben op de totale ervaring van de bezoeker. Welke faciliteiten ga jij als ondernemer meenemen in het hotelconcept en hoe worden deze separate doelgroepen benaderd? Neem dit zeker mee in jouw ondernemingsplan hotel. 

Stimulatie van ALLE zintuigen
De tijd dat een hotel slechts een goed bed en een warme douche hoeft aan te bieden, is voorbij. De totaalbeleving heeft inmiddels zijn intreden gedaan en ontwikkelt zich steeds verder. De gast is vooral op zoek naar een unieke ervaring waar design, smaken en geuren en luxe duidelijk aanwezig zijn en wat hij nog niet eerder heeft ervaren. (Design en luxe is hierin uiteraard volledig subjectief daar dit voor iedere bezoeker geheel anders is) Deze ervaring moet als een ‘veilige haven’ worden ervaren, waarin de bezoeker zich volledig in kan laten opgaan en zodoende kan ontsnappen uit de hedendaagse stress en hectiek. Op deze manier onderscheidt het hotel zich echt van de concurrentie en resulteert het eerste bezoek potentieel tot opvolgende bezoeken, waarbij het hotel ook wordt aangeraden een bekenden en familie.

Lokale luxe
Ondanks het feit dat mensen zich steeds bewuster opstellen tegenover hun uitgave patroon, zal luxe en kwaliteit een belangrijke factor blijven spelen. Deze luxe wilt men wel steeds vaker ‘lokaal ervaren’; niet lokaal rondom hun eigen thuis, maar door middel van verbinding maken met de echte locals, het lokale eten en hierbij bekende cultuur. Voorgaande heeft dan ook tot gevolg dat men niet meer op zoek is naar de ’13 in een dozijn hotels’ óf internationale hotelketens; het moet aansluiten bij de lokale sfeer. Hoe zorg jij dat jouw hotelconcept een graag bezochte locatie wordt? Worden lokale invloeden meegenomen en wordt er een voldoende onderscheidend concept geïmplementeerd? 

ondernemingsplan hotel

Welke onderdelen benoemt u in het ondernemingsplan hotel?

Zoals benoemd zal het onderscheidende vermogen, beredeneerd vanuit de ‘voice of the customer’ een belangrijk onderdeel vormen van het ondernemingsplan hotel. Echter zijn er nog meer zaken welke tot in detail beschreven zullen moeten worden. Om een vliegende start te kunnen maken met het hotel én met het vergroten van de kans op extern succes, zullen onder andere de volgende aspecten moeten worden toegelicht:

  • Het idee: welke ideeën zijn er en welke unieke aspecten wil je als ondernemer gaan toevoegen aan het hotel en wat is de uiteindelijke (focus)doelgroep?
  • De ondernemer: wie zijn de ondernemers achter het concept, welke sterktes bezitten ze en hoe kunnen deze sterktes worden ingezet om kansen te benutten? Houd ook zeker de trends in gedachten en spiegel deze aan de ondernemerskwaliteiten. 
  • SWOT analyse: welke sterktes (S), zwaktes (W), kansen (O) en bedreigingen (T) worden er in de komende jaren verwacht en hoe ga je hier als ondernemer op anticiperen? 
  • Marketing plan: hoe ben je van plan om de potentiële klantengroep aan te spreken en er voor te zorgen dat er voldoende actieve klanten zullen aansluiten en nog belangrijker, terugkeren?
  • Financieel plan: hoe ziet de inkomsten en uitgave stroom er voor de komende jaren (verwacht) uit? Zet in ieder geval een investering-, financiering-, liquiditeit- en exploitatiebegroting om voldoende inzicht te creëren in de ROI van de bedrijfsideeën. 

Meer weten?

Wil jij ook eens kennismaken om zodoende te zien wat we voor elkaar kunnen betekenen? Wij hebben ruime ervaring in het schrijven van ondernemingsplannen voor o.a. succesvolle hotels en helpen jou graag verder met het realiseren van jouw dromen. Voor meer informatie en advies, neem gerust contact met ons op.

Onze werkwijze tot een sterk ondernemersplan hotel

En jouw route naar een succesvolle financieringsaanvraag! Het gehele ondernemingsplan moet JOUW idee in hart en nieren uitstralen, jij bent tenslotte de ondernemer. We zorgen er voor dat alle belangrijke aspecten van jouw bedrijfsidee zijn verwerkt; van de ondernemerskwaliteiten tot de marketing strategie en van het financieel plan tot de management samenvatting. 

Met onderstaande stappen zorgen we er voor dat we in korte “sprints” kunnen toewerken naar een goed doordacht en professioneel uitgewerkt ondernemingsplan hotel.

01

ORIËNTATIEGESPREK

Tijdens het geheel vrijblijvende intakegesprek leren we elkaar beter kennen en wil ik alles te weten komen over jouw (te starten) onderneming. Wie ben jij, wat zijn jouw bedrijfsideeën en hoe wordt jij succesvol? 

02

AAN DE SLAG

Wij gaan aan de slag met het verwoorden van jouw bedrijfsideeën in het ondernemingsplan. In overleg bepalen we de opleverdatum.

02

AAN DE SLAG

Wij gaan aan de slag met het verwoorden van jouw bedrijfsideeën in het ondernemingsplan. In overleg bepalen we de opleverdatum.

03

LEVERING CONCEPT

Je neemt het concept ondernemingsplan rustig door en kijkt of dat het geheel juist is verwoord. Klopt alles? Mis je mogelijk nog gegevens of belangrijke informatie? Wij nemen jouw feedback mee naar een finaal op maat geschreven ondernemingsplan.

04

REALISEER JE DROMEN

Met het gemaakte ondernemingsplan kun je direct een financieringsaanvraag doen bij een instelling naar keuze. Veel succes en laat vooral even weten hoe het is gegaan!

03

LEVERING CONCEPT

Je neemt het concept ondernemingsplan rustig door en kijkt of dat het geheel juist is verwoord. Klopt alles? Mis je mogelijk nog gegevens? Wij nemen jouw feedback mee naar een finaal op maat geschreven ondernemingsplan.

04

REALISEER JE DROMEN

Met het op maat gemaakte ondernemingsplan kun je direct een financieringsaanvraag doen! Veel succes en laat vooral even weten hoe het is gegaan. 

Ondernemingsplan hotel - wat bevat het minimaal?

Onderdeel 1: Managementsamenvatting van het gehele plan
Onderdeel 2: Inleiding – pakkend geschreven inleiding met doel van het plan
Onderdeel 3: De ondernemer – wie is de ondernemer achter de ideeën? 
Onderdeel 4: De onderneming – wat is het idee en waarom wordt dit een succes?
Onderdeel 5: Marketing Plan – volledig vormgegeven marketing plan
Onderdeel 6: SWOT – welke sterktes, zwaktes, kansen en bedreigingen zie jij?
Onderdeel 7: Het Financieel Plan – de financiële verwachtingen onderbouwd vanuit het investeringsplan, financieringsplan, exploitatiebegroting en liquiditeitsbegroting

ondernemingsplan logo

Belang ondernemingsplan hotel

Een professioneel ondernemingsplan biedt vele voordelen voor startende ondernemers. Ten eerste helpt het bij het bepalen van de strategie en doelen van de onderneming. Door het opstellen van een gedegen plan krijgt de ondernemer inzicht in de richting die hij of zij op wil gaan en hoe dit te bereiken is. Tevens kunt u uw voortgang op het gebied van wet- en regelgeving monitoren en zult u zien dat u stap-voor-stap uw doelen bereikt. 

Daarnaast biedt een ondernemingsplan inzicht in de haalbaarheid van de onderneming. Door middel van marktonderzoek en financiële prognoses kan worden bepaald of de plannen realistisch zijn en of er genoeg vraag is naar dit type hotel in de gewenste omgeving. 

Tot slot zorgt een goed opgesteld ondernemingsplan voor een professionele uitstraling naar potentiële partners. Het laat zien dat de ondernemer serieus bezig is met zijn of haar plannen en dat er goed over nagedacht is. Dit kan leiden tot meer vertrouwen en interesse vanuit deze partijen.

Kortom, het laten maken van een professioneel ondernemingsplan biedt vele voordelen voor startende ondernemers. Het geeft inzicht in de strategie en doelen, vergroot de kans op een eventuele financiering en zorgt voor een professionele uitstraling naar potentiële partners en investeerders. Wil jij ook een sterk ondernemingsplan hotel? Laat dan nu jouw ondernemingsplan schrijven door Ideative Solutions!

Contactformulier

Vragen? Neemt contact op

Heeft u een vraag, wilt u een offerte ontvangen of wilt u een gratis oriëntatiegesprek inplannen? Vul dan het contactformulier in.

Heeft u liever rechtstreeks contact dan kan dit natuurlijk ook:

Email: info@ideativesolutions.nl
Telefoon: 06 57 60 44 10


Contact

Follow Us

© Copyrights 2023 | All Rights Reserved | Ideative