ONDERNEMINGSPLAN KOFFIEBAR

ondernemingsplan laten maken

Professioneel ondernemingsplan koffiebar

Van harte gefeliciteerd, je hebt de beslissing genomen om jouw eigen koffiebar te starten óf om jouw bestaande koffiebar verder uit te breiden. Je bent inmiddels al druk bezig met de voorbereidingen en wilt nu de volgende stap zetten: het aanvragen van een externe financiering. Zoals je wellicht hebt gemerkt is een ondernemingsplan hier vaak een vereiste. Je doet er dan ook goed aan om het gehele idee te verwerken in een ondernemingsplan voor jouw koffiebar.

Een alternatief is het laten uitbesteden van het schrijven van jouw ondernemingsplan aan een specialist, wij hebben namelijk tal van ondernemingsplannen geschreven voor succesvolle ondernemingen. Wil jij ook een compleet op maat gemaakt ondernemingsplan voor een koffiebar? Plan dan nu een gratis oriëntatiegesprek met ons in.

  Ga naar contactformulier

 

Ideative Solutions schrijft op maat gemaakte ondernemingsplannen waarin uw ideeën met passie en gevoel terugkomen. Wij denken kritisch met u mee waardoor u eventuele uitdagingen al in een vroeg stadium heeft doordacht. 

 

Ondernemingsplan koffiebar

Koffiebars zijn hip en u vindt ze dan ook steeds vaker terug in (hoofdzakelijk) de grotere steden. Ondanks het feit dat de Zuid-Europeanen hiermee de kroon spannen, vind je ook in Nederland inmiddels veel gelegenheden om van een heerlijke kop koffie te genieten. De sociale functie van een koffiebar wordt dan ook steeds belangrijker en hier kunnen nieuwe ondernemers handig gebruik van maken. 

Het opzetten van een koffiebar doet u niet zomaar en verlangt voorbereidingswerk. Tevens gaat het hier om significante investering aan startkapitaal daar een pand (zowel huur als koop), een professionele koffiemachine (óf zelfs meerdere) noodzakelijk zijn en u zult tevens het pand die unieke uitstraling moeten geven. Mogelijk wordt het koffiebar concept verder aangevuld met een groter assortiment en zult u ook hier apparatuur en voorraad voor moeten aanschaffen. 

Of dat u hier nu eigen vermogen voor heeft vrij gemaakt óf dat u afhankelijk zult zijn van een externe financiering, u doet er goed aan om een sterk en volledig ondernemingsplan koffiebar op te zetten. Het helpt u in de prioritering van de plannen, zet uzelf aan tot het diepgaand nadenken over kansen & bedreigingen en bereidt voor op het ondernemerschap waarmee u de voortgang kun monitoren. Tevens is het ook vaak een vereiste bij de aanvraag van een financiering en ontkomt u er niet aan het geheel op papier te zetten. 

In het ondernemingsplan is het niet alleen van belang om de ondernemerskwaliteiten te omschrijven, uw financiële prognoses te onderbouwen en een uitleg te geven waarom uw concept nu juist zo onderscheidend is ten opzichte van de concurrentie, u zult tevens rekening moeten houden met de huidige trends, kansen & bedreigingen in de markt. Hoe gaat u hier mee om en hoe wordt hier in de toekomst op ingespeeld? 

Trends koffiebars

Om de continu veranderende markt voor te blijven is het van groot belang om op de hoogte te blijven van de (aankomende) trends. Deze trends kunt u handig gebruiken in het optimaliseren van uw concept waarbij het zogenaamde ‘voice of the customer’ altijd als uitgangspunt moet worden genomen. Vervolgens verwerkt u deze trends in uw ondernemingsplan koffiebar om zo in te kunnen spelen op de (toekomstige) ontwikkelingen. 

Duidelijke, vernieuwende concepten zijn succesvol
Daar de sociale functie van koffiebar als ontmoetingsplaats steeds belangrijker wordt, groeit het aantal koffiebars ook in rap tempo: er is geld namelijk geld in te verdienen! Mede dankzij deze sterke toename wordt het steeds belangrijker om een duidelijk, vernieuwend concept neer te zetten met een boodschap. Probeer hierin de vraag van de klant ook echt te begrijpen, het concept hier vervolgens omheen te bouwen en de eigen voorkeur naast je neer te leggen. 

Plantaardige melk als vervanger van de traditionele melk & koffieloze koffie
Zoals in veel sectoren zien we ook hier een sterke toenemen in het gezondheidsbewustzijn van de consument. Mede dankzij voorgaande vindt er een verschuiving plaats van melkproducten naar plantaardigere keuzes en stijgt het aantal cappuccinos met haver- en sojamelk gestaag. Daarnaast is ook het kopje ‘koffieloze koffie’ in (langzame) opkomst. Net als de vlees- en visvervangers, heeft ook de koffie nu een alternatief: een drankje met een koffiesmaak, echter is dit gemaakt van bijvoorbeeld lupinebonen of zwarte bessen.

Ook voor uw koffiebar is het belangrijk om alternatieven aan te bieden daar de verwachting is dat dit eerder standaard wordt dan uitzondering. Neemt u dit mee in uw ondernemingsplan koffiebar?

De koffiebeleving als geheel wordt steeds belangrijker
Tot slot zien we de totaalbeleving omtrent koffie steeds uitgebreider worden. Men zoekt niet slechts meer naar een kop koffie, maar spendeert al werkend meerdere uren in de koffiebar. Laptops en tablets op tafel wordt inmiddels als normaal gezien en de aankleding van koffiebars wordt steeds mooier en exclusiever. Gaandeweg is de consument dan ook een echte koffiekenner geworden, waardoor de kwaliteit ook optimaal moet zien wil je je klant verrassen. Hoe ga jij de gehele beleving vorm geven en verwerken in jouw bedrijf?

Meer weten?

Wil jij ook eens kennismaken om zodoende te zien wat we voor elkaar kunnen betekenen? Wij hebben ruime ervaring in het schrijven van een ondernemingsplan koffiebar en helpen jou graag verder met het realiseren van jouw dromen. Voor meer informatie en advies, neem gerust contact met ons op.

Onze werkwijze tot een sterk ondernemingsplan koffiebar

En jouw route naar een succesvolle financieringsaanvraag! Het gehele ondernemingsplan moet JOUW idee in hart en nieren uitstralen, jij bent tenslotte de ondernemer. We zorgen er voor dat alle belangrijke aspecten van jouw bedrijfsidee zijn verwerkt; van de ondernemerskwaliteiten tot de marketing strategie en van het financieel plan tot de management samenvatting. 

Met onderstaande stappen zorgen we er voor dat we in korte “sprints” kunnen toewerken naar een goed doordacht en professioneel uitgewerkt ondernemingsplan.

01

ORIËNTATIEGESPREK

Tijdens het geheel vrijblijvende intakegesprek leren we elkaar beter kennen en wil ik alles te weten komen over jouw (te starten) onderneming. Wie ben jij, wat zijn jouw bedrijfsideeën en hoe wordt jij succesvol? 

02

AAN DE SLAG

Wij gaan aan de slag met het verwoorden van jouw bedrijfsideeën in het ondernemingsplan koffiebar. In overleg bepalen we de opleverdatum.

02

AAN DE SLAG

Wij gaan aan de slag met het verwoorden van jouw bedrijfsideeën in het ondernemingsplan. In overleg bepalen we de opleverdatum.

03

LEVERING CONCEPT

Je neemt het concept ondernemingsplan rustig door en kijkt of dat het geheel juist is verwoord. Klopt alles? Mis je mogelijk nog gegevens of belangrijke informatie? Wij nemen jouw feedback mee naar een finaal op maat geschreven ondernemingsplan.

04

REALISEER JE DROMEN

Met het gemaakte ondernemingsplan kun je direct een financieringsaanvraag doen bij een instelling naar keuze. Veel succes en laat vooral even weten hoe het is gegaan!

03

LEVERING CONCEPT

Je neemt het concept ondernemingsplan rustig door en kijkt of dat het geheel juist is verwoord. Klopt alles? Mis je mogelijk nog gegevens? Wij nemen jouw feedback mee naar een finaal op maat geschreven ondernemingsplan.

04

REALISEER JE DROMEN

Met het op maat gemaakte ondernemingsplan kun je direct een financieringsaanvraag doen! Veel succes en laat vooral even weten hoe het is gegaan. 

Ondernemingsplan koffiebar - wat bevat het minimaal?

Onderdeel 1: Managementsamenvatting van het gehele plan
Onderdeel 2: Inleiding – pakkend geschreven inleiding met doel van het plan
Onderdeel 3: De ondernemer – wie is de ondernemer achter de ideeën? 
Onderdeel 4: De onderneming – wat is het idee en waarom wordt dit een succes?
Onderdeel 5: Marketing Plan – volledig vormgegeven marketing plan
Onderdeel 6: SWOT – welke sterktes, zwaktes, kansen en bedreigingen zie jij?
Onderdeel 7: Het Financieel Plan – de financiële verwachtingen onderbouwd vanuit het investeringsplan, financieringsplan, exploitatiebegroting en liquiditeitsbegroting

ondernemingsplan logo

Belang ondernemingsplan koffiebar

Een professioneel ondernemingsplan biedt vele voordelen voor startende ondernemers. Ten eerste helpt het bij het bepalen van de strategie en doelen van de onderneming. Door het opstellen van een gedegen plan krijgt de ondernemer inzicht in de richting die hij of zij op wil gaan en hoe dit te bereiken is. Tevens kunt u uw voortgang op het gebied van wet- en regelgeving monitoren en zult u zien dat u stap-voor-stap uw doelen bereikt. 

Daarnaast biedt een ondernemingsplan inzicht in de haalbaarheid van de onderneming. Door middel van marktonderzoek, financiële prognoses en te voeren gesprekken met (zorg)instellingen kan worden bepaald of de plannen realistisch zijn en of er genoeg vraag is naar deze type koffiebar in de gewenste omgeving. 

Tot slot zorgt een goed opgesteld ondernemingsplan voor een professionele uitstraling naar potentiële partners en zorginstellingen. Het laat zien dat de ondernemer serieus bezig is met zijn of haar plannen en dat er goed over nagedacht is. Dit kan leiden tot meer vertrouwen en interesse vanuit deze partijen.

Kortom, het laten maken van een professioneel ondernemingsplan biedt vele voordelen voor startende ondernemers. Het geeft inzicht in de strategie en doelen, vergroot de kans op een eventuele financiering en zorgt voor een professionele uitstraling naar potentiële partners en investeerders. Wil jij ook een sterk ondernemingsplan koffiebar? Laat dan nu jouw ondernemingsplan schrijven door Ideative Solutions!

Contactformulier

Vragen? Neemt contact op

Heeft u een vraag, wilt u een offerte ontvangen of wilt u een gratis oriëntatiegesprek inplannen? Vul dan het contactformulier in.

Heeft u liever rechtstreeks contact dan kan dit natuurlijk ook:

Email: info@ideativesolutions.nl
Telefoon: 06 57 60 44 10


Contact

Follow Us

© Copyrights 2023 | All Rights Reserved | Ideative