ONDERNEMINGSPLAN BOUWBEDRIJF

ondernemingsplan laten maken

Op maat gemaakt ondernemingsplan bouwbedrijf, direct gebruiksklaar!

Wat een mooie stap, je wilt jouw eigen bouwbedrijf gaan beginnen of het huidige bouwbedrijf concept verder gaan uitbreiden. Bepaalde ideeën zijn uitgedacht, maar nu is de volgende stap een sterk onderbouwd ondernemingsplan. Weet je niet waar je moet beginnen óf heb je hier geen tijd voor? Geen zorgen, Ideative Solutions helpt jou verder! Ons track record bevat een scala aan succesvolle ondernemingsplannen voor diverse bedrijven. 

Profiteer dan ook nu van onze kennis en vraag met een gerust hart jouw bedrijfsfinanciering aan. Wil jij ook een op maat gemaakt ondernemingsplan voor jouw bouwbedrijf? Plan dan vandaag nog een kosteloos oriëntatiegesprek met ons in. Dit is jouw kans om de eerste stappen als ondernemer te zetten en jouw dromen te verwezenlijken.

  Ga naar contactformulier

 

Ideative Solutions schrijft op maat gemaakte ondernemingsplannen waarin uw ideeën met passie en gevoel terugkomen. Wij denken kritisch met u mee waardoor u eventuele uitdagingen al in een vroeg stadium heeft doordacht. 

 

Ondernemingsplan bouwbedrijf; een goede basis

Waarschijnlijk is het starten van jouw eigen bouwbedrijf al een jarenlange gekoesterde wens óf heb je hier reeds geruime tijd tot in detail over nagedacht. Ook in het geval van een uitbreiding van het huidige concept ga je niet over één nacht ijs. Mogelijk heb je reeds meerdere jaren ervaring opgedaan bij een (hoofd)aannemer en is het nu tijd om jouw eigen droom te gaan verwezenlijken. 

Om als onderneming succesvol te worden is een goede voorbereiding het halve werk, zeker gezien het feit de bouwbranche een zeer competitieve is. Het schrijven van een ondernemingsplan is dan ook een erg belangrijke stap binnen dit proces. Het helpt je niet alleen om jouw bedrijfsideeën vooraf reeds te structureren en uit te denken, het is ook een vereiste bij het aanvragen van een externe financiering. Vanuit deze basis kun je de volgende stappen gaan zetten en de voortgang op de voet volgen. 

Trends binnen de bouwbranche

Een belangrijk onderdeel binnen het ondernemingsplan van een bouwbedrijf is het nadenken over de (toekomstige) trends. Hoe ga jij als ondernemer inspelen op deze trends en zijn er mogelijk al onderdelen welke je reeds vanaf de start gaat doorvoeren? Trends zijn namelijk veranderende vragen vanuit de markt en kunnen een (zowel positieve als negatieve) invloed op jouw huidige bedrijfsvoering hebben. Vaak kunnen deze trends op gevoel reeds bepaald worden, maar er zijn tevens branchemonitoren welke frequent trend analyses uitvoeren.

Onderstaand volgen een aantal trends binnen de bouwbranche en kunnen overwogen worden voor jouw eigen (toekomstige) onderneming.

01. Prefab & modulair bouwen

Daar de woningnood op het moment nog steeds enorm is, en de vraag naar stedelijke woningen stijgt, is een efficiëntere en snellere manier van bouwen in opkomst. Het prefab bouwen van woningen kan helpen in het binnenstedelijk bouwen en in het verkorten van de doorlooptijd van het gehele bouwproces – er vindt namelijk een verschuiving plaats van het bouwen op locatie naar de fabriek. Mede dankzij strakkere planningen kan dit tevens erg voordelig zijn voor de aannemers zelf, daar je zodoende je concurrentiepositie kunt gaan versterken of uitbreiden. 

Daarnaast is het modulair bouwen een belangrijke trend, hoofdzakelijk gericht op tijdelijke woningen of kantoorpanden. Deze tijdelijke woningen hebben in mindere mate te maken met tijdrovende procedures omtrent vergunningen, waardoor het bouwen sneller van start kan gaan. Vanuit de overheid is het de doelstelling om het aantal van deze tijdelijke woningen sterk te laten stijgen – momenteel worden er jaarlijks 3.000 tijdelijke woningen gebouwd, het streven is 15.000 stuks op jaarbasis. 

02. Renovatie van bestaande bouw & transformatie

Met de huidige woningnood en de stijgende huizenprijzen worden huizen steeds vaker gerenoveerd. Daar steeds minder mensen kans maken op een nieuwe woning, komt renovatie steeds hoger op de agenda te staan. Daarnaast is het streven om de bestaande woningbouw en kantoorpanden verder te verduurzamen. 

Naast het renoveren is ook de transformatie van bestaande utiliteitsgebouwen naar woningen een opkomende trend, hetgeen zeker kan gaan bijdragen aan de huidige woningnood. Naar verwachting levert dit jaarlijks 15.000 extra woningen op, waarbij hoofdzakelijk voormalige winkel- en kantoorpanden worden gebruikt voor de transformaties. Hoe ga jij deze trend implementeren in de bedrijfsstrategie van jouw onderneming? 

03. Digitalisering als versneller binnen de bouw

De bouw is van nature een vrij conservatieve markt, echter zien we de laatste tijd een duidelijke trend ontstaan van het digitaliseren om zodoende faalkosten te voorkomen en de totale productietijd te versnellen. Met een zeer competitieve markt kunnen marges snel onder druk komen te staan en is een efficiënt proces van groot belang. Het verder digitaliseren i.c.m. BIM komt dan ook steeds vaker voor, maar hier liggen voor (startende) bouwbedrijven nog voldoende kansen. Ben jij als ondernemer van plan gedeeltes te digitaliseren? Vooral doen! Het is niet alleen goed voor de doorlooptijden (en dus sneller bouwen), het levert ook zeker rendementswinsten op. 

ondernemingsplan bouwbedrijf laten maken

Maak het ondernemingsplan bouwbedrijf volledig af

Naast het idee, de markt- & trendanalyse en de ondernemerskwaliteiten, bevat een ondernemingsplan meerdere belangrijke onderdelen waar je als ondernemer aandacht aan moet besteden. Enkele vragen welke je voor jezelf kunt beantwoorden in het ondernemingsplan zijn:

  • Wat is de vestigingslocatie en is er voldoende parkeergelegenheid in de directe nabijheid?
  • Ga je werken met onderaannemers of hoofdzakelijk met eigen personeel?
  • Wat is jouw concurrentie en hoe onderscheid je je van deze concurrentie?
  • Hoe worden promoties een onderdeel van jouw bouwbedrijf?
  • Hoe ga je er voor zorgen dat jouw bouwbedrijf naamsbekendheid gaat krijgen om zodoende opdrachten te gaan scoren? 
  • Hoe zien de financiën er (verwacht) uit voor de komende jaren?

Hulp nodig bij het schrijven van jouw ondernemingsplan bouwbedrijf?

Wil jij ook eens kennismaken om zodoende te zien wat we voor elkaar kunnen betekenen m.b.t. een ondernemingsplan bouwbedrijf? Weet je niet precies waar je moet beginnen bij een eigen bouwbedrijf beginnen of wil je vrijblijvend advies over hoe het ondernemingsplan het best gestructureerd aangepakt kan worden? Maak dan nu gebruik van onze ervaring en expertise en zorg er voor dat ook jij snel die noodzakelijke financiering te pakken weet te krijgen! Voor meer informatie en advies, neem gerust contact met ons op.

Onze werkwijze tot een sterk ondernemersplan bouwbedrijf

En jouw route naar een succesvolle financieringsaanvraag! Het gehele ondernemingsplan moet JOUW idee in hart en nieren uitstralen, jij bent tenslotte de ondernemer. We zorgen er voor dat alle belangrijke aspecten van jouw bedrijfsidee zijn verwerkt; van de ondernemerskwaliteiten tot de marketing strategie en van het financieel plan tot de management samenvatting. 

Met onderstaande stappen zorgen we er voor dat we in korte “sprints” kunnen toewerken naar een goed doordacht en professioneel uitgewerkt ondernemingsplan bouwbedrijf.

01

ORIËNTATIEGESPREK

Tijdens het geheel vrijblijvende intakegesprek leren we elkaar beter kennen en wil ik alles te weten komen over jouw (te starten) onderneming. Wie ben jij, wat zijn jouw bedrijfsideeën en hoe wordt jij succesvol? 

02

AAN DE SLAG

Wij gaan aan de slag met het verwoorden van jouw bedrijfsideeën in het ondernemingsplan. In overleg bepalen we de opleverdatum.

02

AAN DE SLAG

Wij gaan aan de slag met het verwoorden van jouw bedrijfsideeën in het ondernemingsplan. In overleg bepalen we de opleverdatum.

03

LEVERING CONCEPT

Je neemt het concept ondernemingsplan rustig door en kijkt of dat het geheel juist is verwoord. Klopt alles? Mis je mogelijk nog gegevens of belangrijke informatie? Wij nemen jouw feedback mee naar een finaal op maat geschreven ondernemingsplan.

04

REALISEER JE DROMEN

Met het gemaakte ondernemingsplan kun je direct een financieringsaanvraag doen bij een instelling naar keuze. Veel succes en laat vooral even weten hoe het is gegaan!

03

LEVERING CONCEPT

Je neemt het concept ondernemingsplan bouwbedrijf rustig door en kijkt of dat het geheel juist is verwoord. Klopt alles? Mis je mogelijk nog gegevens? Wij nemen jouw feedback mee naar een finaal op maat geschreven ondernemingsplan.

04

REALISEER JE DROMEN

Met het op maat gemaakte ondernemingsplan kun je direct een financieringsaanvraag doen! Veel succes en laat vooral even weten hoe het is gegaan. 

Ondernemingsplan bouwbedrijf - wat bevat het minimaal?

Onderdeel 1: Managementsamenvatting van het gehele plan
Onderdeel 2: Inleiding – pakkend geschreven inleiding met doel van het plan
Onderdeel 3: De ondernemer – wie is de ondernemer achter de ideeën? 
Onderdeel 4: De onderneming – wat is het idee en waarom wordt dit een succes?
Onderdeel 5: Marketing Plan – volledig vormgegeven marketing plan
Onderdeel 6: SWOT – welke sterktes, zwaktes, kansen en bedreigingen zie jij?
Onderdeel 7: Wet- en regelgeving – welke vergunningen zijn noodzakelijk?
Onderdeel 8: Het Financieel Plan – de financiële verwachtingen onderbouwd vanuit het investeringsplan, financieringsplan, exploitatiebegroting en liquiditeitsbegroting

ondernemingsplan logo

Belang ondernemingsplan bouwbedrijf

Een professioneel ondernemingsplan biedt vele voordelen voor startende ondernemers. Ten eerste helpt het bij het bepalen van de strategie en doelen van de onderneming. Door het opstellen van een gedegen plan krijgt de ondernemer inzicht in de richting die hij of zij op wil gaan en hoe dit te bereiken is. Tevens kunt u uw voortgang op het gebied van wet- en regelgeving monitoren en zult u zien dat u stap-voor-stap uw doelen bereikt.

Daarnaast biedt een ondernemingsplan inzicht in de haalbaarheid van de onderneming. Door middel van marktonderzoek, informatie uit de lokale klantengroepen en financiële prognoses kan worden bepaald of de plannen realistisch zijn en of er genoeg vraag is naar dit type bouwbedrijf in de gewenste omgeving. Zijn er voldoende passanten óf kunnen mensen de onderneming makkelijk bereiken?

Tot slot zorgt een goed opgesteld ondernemingsplan voor een professionele uitstraling naar potentiële partners. Het laat zien dat de ondernemer serieus bezig is met zijn of haar plannen en dat er goed over nagedacht is. Dit kan leiden tot meer vertrouwen en interesse vanuit deze partijen.

Kortom, het laten maken van een professioneel ondernemingsplan biedt vele voordelen voor startende ondernemers. Het geeft inzicht in de strategie en doelen, vergroot de kans op een eventuele financiering en zorgt voor een professionele uitstraling naar potentiële partners en investeerders. Wil jij ook een sterk ondernemingsplan bouwbedrijf om die externe financiering aan te vragen en zodoende jouw eigen bouwbedrijf beginnen? Laat dan nu jouw ondernemingsplan schrijven door Ideative Solutions!

Contactformulier

Vragen? Neemt contact op

Heeft u een vraag, wilt u een offerte ontvangen of wilt u een gratis oriëntatiegesprek inplannen? Vul dan het contactformulier in.

Heeft u liever rechtstreeks contact dan kan dit natuurlijk ook:

Email: info@ideativesolutions.nl
Telefoon: 06 57 60 44 10


Contact

Follow Us

© Copyrights 2023 | All Rights Reserved | Ideative