ONDERNEMINGSPLAN FOTOGRAAF

ondernemingsplan laten maken

Sterk ondernemingsplan fotograaf op maat gemaakt!

Van harte gefeliciteerd, je hebt de beslissing genomen om als fotograaf te starten. Je bent inmiddels al druk bezig met de voorbereidingen en wilt nu de volgende stap zetten: het aanvragen van een externe financiering. Bij het aanvragen van een financiering is een ondernemingsplan vaak een vereiste. Géén idee waar je moet beginnen óf heb je hier geen tijd voor? Geen probleem, wij schrijven jouw ondernemingsplan waardoor jij jouw dromen alsnog kunt realiseren!

Wij hebben inmiddels tal van ondernemingsplannen geschreven voor succesvolle bedrijven. Wil jij ook een compleet op maat gemaakt ondernemingsplan fotograaf? Plan dan nu een gratis oriëntatiegesprek met ons in.

  Ga naar contactformulier

 

Ideative Solutions schrijft op maat gemaakte ondernemingsplannen waarin uw ideeën met passie en gevoel terugkomen. Wij denken kritisch met u mee waardoor u eventuele uitdagingen al in een vroeg stadium heeft doordacht. 

 

Ondernemingsplan fotograaf als basis voor een externe financiering

Het starten vanuit een hobby is een mooie stap, zeker als dit de basis gaat vormen voor de broodwinning. Ondanks het feit dat het mogelijk uit de hobby geboren is, het bedrijfskundige aspect is ook in deze branche een feit. Als fotograaf zul je ook deze bedrijfskundige benadering moeten hanteren om het bedrijf succesvol te laten worden, de markt van fotografie is namelijk een erg competitieve. 

Een manier om deze bedrijfskundige aspecten te overzien is het verwerken van de bedrijfsideeën in een ondernemingsplan. Een ondernemingsplan voor een fotograaf benoemt alle aspecten van de onderneming en geeft tevens uzelf een helder beeld van de markt. Daarnaast kun u met het beschreven bedrijfsidee de noodzakelijke externe financiering gaan aanvragen: investeerders zoeken namelijk een gedetailleerde beschrijving van het geheel en hier is een ondernemingsplan een vereiste. 

Het is dus van groot belang dat je je goed voorbereidt op de start van jouw onderneming fotografie. Heb jij nog niet alles voorbereid óf ben je niet geheel op de hoogte, dan raden wij sterk aan dit alsnog te doen alvorens er wordt overgegaan tot het aanvragen van een externe financiering. Een goede voorbereiding is namelijk het halve werk!

Op welke niche gaat u zich richten?

Zoals bekend is de fotografie branche een zeer competitieve. Er zijn tal van spelers actief en het is jouw taak om binnen de massa op te vallen en waarde te gaan leveren aan de potentiële klant. Het is voor het ondernemingsplan fotograaf belangrijk om zo gedetailleerd mogelijk jouw ideale klantengroep te omschrijven en hoe de markt er dan daadwerkelijk uitziet. Binnen de economie spreken we bij een focus op een specifieke klantengroep een ‘niche‘ en geeft jou als ondernemer de mogelijkheid jezelf echt te onderscheiden. Het verkopen van een ‘natuurfotograaf’ is een stuk specifieker dan een algemene fotograaf en door deze focus te hebben weet je ook echt waar jouw klanten naar op zoek zijn. Je zult als specialist worden gezien!

ondernemingsplan fotograaf starten

Welke onderdelen benoemt u in het ondernemingsplan fotograaf?

Zoals benoemd zal het onderscheidende vermogen, beredeneerd vanuit de ‘voice of the customer’ een belangrijk onderdeel vormen van het ondernemingsplan fotograaf. Echter zijn er nog meer zaken welke tot in detail beschreven zullen moeten worden. Om een vliegende start te kunnen maken met het bedrijf én met het vergroten van de kans op extern succes, zullen onder andere de volgende aspecten moeten worden toegelicht:

  • Het idee: welke ideeën heeft u, welke product categorieën wilt u gaan uitrollen en waar ligt uw focus op? Is er voldoende onderscheid gemaakt tussen een ‘weggeef product’, een ‘instapproduct’ en een ‘high-ticket’ versie? 
  • De ondernemer: wie zijn de ondernemers achter het concept, welke sterktes bezitten ze en hoe kunnen deze sterktes worden ingezet om kansen te benutten? 
  • SWOT analyse: welke sterktes (S), zwaktes (W), kansen (O) en bedreigingen (T) ziet u in de komende jaren op u afkomen en hoe gaat u hier als ondernemer op anticiperen? 
  • Marketing plan: hoe bent u van plan om de potentiële klantengroep aan te spreken en er voor te zorgen dat er voldoende actieve klanten zullen aansluiten? Via welke kanalen gebeurt dit en hoe houdt u ze voor langere termijn vast? 
  • Financieel plan: hoe ziet de inkomsten en uitgave stroom er voor de komende jaren (verwacht) uit? Zet in ieder geval een investering-, financiering-, liquiditeit- en exploitatiebegroting om voldoende inzicht te creëren in de ROI van uw bedrijfsideeën. 

Meer weten?

Wil jij ook eens kennismaken om zodoende te zien wat we voor elkaar kunnen betekenen? Wij hebben ruime ervaring in het schrijven van ondernemingsplannen en helpen jou graag verder met het realiseren van jouw dromen. Voor meer informatie en advies, neem gerust contact met ons op.

Onze werkwijze tot een sterk ondernemingsplan fotograaf

En jouw route naar een succesvolle financieringsaanvraag! Het gehele ondernemingsplan moet JOUW idee in hart en nieren uitstralen, jij bent tenslotte de ondernemer. We zorgen er voor dat alle belangrijke aspecten van jouw bedrijfsidee zijn verwerkt; van de ondernemerskwaliteiten tot de marketing strategie en van het financieel plan tot de management samenvatting. 

Met onderstaande stappen zorgen we er voor dat we in korte “sprints” kunnen toewerken naar een goed doordacht en professioneel uitgewerkt ondernemingsplan fotograaf.

01

ORIËNTATIEGESPREK

Tijdens het geheel vrijblijvende intakegesprek leren we elkaar beter kennen en wil ik alles te weten komen over jouw (te starten) onderneming. Wie ben jij, wat zijn jouw bedrijfsideeën en hoe wordt jij succesvol? 

02

AAN DE SLAG

Wij gaan aan de slag met het verwoorden van jouw bedrijfsideeën in het ondernemingsplan. In overleg bepalen we de opleverdatum.

02

AAN DE SLAG

Wij gaan aan de slag met het verwoorden van jouw bedrijfsideeën in het ondernemingsplan. In overleg bepalen we de opleverdatum.

03

LEVERING CONCEPT

Je neemt het concept ondernemingsplan rustig door en kijkt of dat het geheel juist is verwoord. Klopt alles? Mis je mogelijk nog gegevens of belangrijke informatie? Wij nemen jouw feedback mee naar een finaal op maat geschreven ondernemingsplan.

04

REALISEER JE DROMEN

Met het gemaakte ondernemingsplan kun je direct een financieringsaanvraag doen bij een instelling naar keuze. Veel succes en laat vooral even weten hoe het is gegaan!

03

LEVERING CONCEPT

Je neemt het concept ondernemingsplan rustig door en kijkt of dat het geheel juist is verwoord. Klopt alles? Mis je mogelijk nog gegevens? Wij nemen jouw feedback mee naar een finaal op maat geschreven ondernemingsplan.

04

REALISEER JE DROMEN

Met het op maat gemaakte ondernemingsplan kun je direct een financieringsaanvraag doen! Veel succes en laat vooral even weten hoe het is gegaan. 

Ondernemingsplan fotograaf - wat bevat het minimaal?

Onderdeel 1: Managementsamenvatting van het gehele plan
Onderdeel 2: Inleiding – pakkend geschreven inleiding met doel van het plan
Onderdeel 3: De ondernemer – wie is de ondernemer achter de ideeën? 
Onderdeel 4: De onderneming – wat is het idee en waarom wordt dit een succes?
Onderdeel 5: Marketing Plan – volledig vormgegeven marketing plan
Onderdeel 6: SWOT – welke sterktes, zwaktes, kansen en bedreigingen zie jij?
Onderdeel 7: Het Financieel Plan – de financiële verwachtingen onderbouwd vanuit het investeringsplan, financieringsplan, exploitatiebegroting en liquiditeitsbegroting

ondernemingsplan logo

Belang ondernemingsplan fotograaf

Een professioneel ondernemingsplan biedt vele voordelen voor startende ondernemers. Ten eerste helpt het bij het bepalen van de strategie en doelen van de onderneming. Door het opstellen van een gedegen plan krijgt de ondernemer inzicht in de richting die hij of zij op wil gaan en hoe dit te bereiken is. Tevens kunt u uw voortgang op het gebied van wet- en regelgeving monitoren en zult u zien dat u stap-voor-stap uw doelen bereikt. 

Daarnaast biedt een ondernemingsplan inzicht in de haalbaarheid van de onderneming. Door middel van marktonderzoek en financiële prognoses kan worden bepaald of de plannen realistisch zijn en of er genoeg vraag is naar dit type fotograaf in de gewenste omgeving. 

Tot slot zorgt een goed opgesteld ondernemingsplan voor een professionele uitstraling naar potentiële partners. Het laat zien dat de ondernemer serieus bezig is met zijn of haar plannen en dat er goed over nagedacht is. Dit kan leiden tot meer vertrouwen en interesse vanuit deze partijen.

Kortom, het laten maken van een professioneel ondernemingsplan biedt vele voordelen voor startende ondernemers. Het geeft inzicht in de strategie en doelen, vergroot de kans op een eventuele financiering en zorgt voor een professionele uitstraling naar potentiële partners en investeerders. Wil jij ook een sterk ondernemingsplan fotograaf? Laat dan nu jouw ondernemingsplan schrijven door Ideative Solutions!

Contactformulier

Vragen? Neemt contact op

Heeft u een vraag, wilt u een offerte ontvangen of wilt u een gratis oriëntatiegesprek inplannen? Vul dan het contactformulier in.

Heeft u liever rechtstreeks contact dan kan dit natuurlijk ook:

Email: info@ideativesolutions.nl
Telefoon: 06 57 60 44 10


Contact

Follow Us

© Copyrights 2023 | All Rights Reserved | Ideative