ONDERNEMINGSPLAN BROODJESZAAK

ondernemingsplan laten maken

Sterk ondernemingsplan broodjeszaak op maat gemaakt!

Wat leuk, je gaat jouw eigen broodjeszaak beginnen óf het huidige concept verder uitbreiden. Gefeliciteerd! Om de volgende stap te zetten ben je als ondernemer nu op zoek naar een externe financiering, waarbij je in jouw zoektocht al snel aanloopt tegen het feit dat een ondernemingsplan hierin (vaak) verplicht is. Géén idee waar je moet beginnen óf heb je hier geen tijd voor? Geen probleem, wij schrijven jouw ondernemingsplan waardoor jij jouw dromen alsnog kunt realiserenMet een ondernemingsplan broodjeszaak van Ideative Solutions heb je in korte tijd een gestructureerd plan op papier waarmee je jouw zo gewenste externe financiering kunt binnenslepen!

Wij hebben inmiddels tal van ondernemingsplannen geschreven voor succesvolle bedrijven. Wil jij ook een compleet op maat gemaakt ondernemingsplan broodjeszaak? Plan dan nu een gratis oriëntatiegesprek met ons in en zet zo ook jouw eerste stappen als ondernemer.

  Ga naar contactformulier

 

Ideative Solutions schrijft op maat gemaakte ondernemingsplannen waarin uw ideeën met passie en gevoel terugkomen. Wij denken kritisch met u mee waardoor u eventuele uitdagingen al in een vroeg stadium heeft doordacht. 

 

Ondernemingsplan broodjeszaak als basis van een succesvolle onderneming

Het doorhakken van de knoop om jouw eigen broodjeszaak te beginnen is een grote stap. Wat volgt is een tijd van voorbereiden, onderbouwen en uitbreiden van de aanwezige bedrijfsideeën. Het op papier zetten van deze ideeën in de vorm van een ondernemingsplan is aansluitend een must om het geheel goed te structureren. In een ondernemingsplan broodjeszaak denk je niet alleen na over een mogelijk noodzakelijke financiering d.m.v. een financiële analyse, maar focus je tevens op het interne proces. Het wordt namelijk ook sterk aangeraden om als hulpmiddel voor jou als ondernemer te laten gelden, waardoor je gestructureerd gaat nadenken over de verschillende onderdelen binnen jouw broodjeszaak. Wil jij ook succesvol worden als ondernemer, dan is het van groot belang om vooraf de tijd te nemen voor een waterdicht ondernemingsplan en zodoende een vliegende start te kunnen maken.

Eigen broodjeszaak beginnen en inspelen op de toekomst

Als je jouw eigen broodjeszaak gaat beginnen, denk je mogelijk nog niet na over de omstandigheden binnen deze markt in een aantal jaar. Daar nu gemaakte keuzes in de toekomst vaak niet meer worden veranderd, is het weldegelijk van belang om nu al (continu) na te denken over opkomende trends & innovaties binnen de branche. Een ondernemingsplan broodjeszaak neemt dit onderdeel dan ook centraal mee, zodat je jouw bedrijf krachtig kunt gaan voorbereiden op de toekomst. Waar kun je aan denken? Onderstaande trends spelen momenteel en kunnen leiden tot verschuivingen binnen de markt. 

01. Premiumization – luxe op het bord voor iedereen
De totale beleving van een broodjeszaak gaat op de schop en is reeds ingezet. Het luxe gevoel waarin men even kan ontsnappen aan de dagdagelijkse stress is iets wat bij veel klanten hoog in het vaandel staat. Dit luxe gevoel vertaalt zich vaak in een hoge kwaliteit van het aanbod waarbij ‘eerlijkheid’ tegenwoordig een belangrijk onderdeel van het verhaal moet zijn. Echter zit deze ervaring niet alleen in kwaliteit proeven, maar ook ervaren. De aankleding van de broodjeszaak zal moeten aansluiten bij deze kwaliteit welke reeds is aangebracht in het voedsel. Hoe ga jij deze totaalervaring meenemen in jouw eigen broodjeszaak? 

02. Gezonder & vegan eten mag meer kosten
Gezonder, dit in de breedste zin van het woord, staat tegenwoordig bij vele doelgroepen centraal en mag inmiddels wat kosten. Als ondernemer levert dit een mooie kans op om mee te nemen in de broodjeszaak welke je graag wilt gaan beginnen. Daar Nederland steeds bewuster gaat kiezen, zal het bedrijfsverhaal hier dichter op aan moeten gaan sluiten. Welke gezonde alternatieven worden aangeboden, hoe denkt het bedrijf na over de invloed op voedselverspilling en hoe wordt de vegetarische optie verwerkt? 

03. Wereldinvloeden terug op het bord
De consument wilt tegenwoordig steeds meer invloeden van over de hele wereld terugvinden op zijn broodje. Marokkaanse, Aziatische of juist onbekende Europese invloeden doen het steeds beter en geven tevens extra invulling aan de gehele beleving. Welke invloeden ga jij als ondernemer laten terugkomen in jouw broodjeszaak? 

04. Handbaar & on the go 
Daar de samenleving steeds drukker wordt, verwacht de consument dat zijn lunch of ontbijt hier naadloos bij aansluit. Het serveren van handbaar formaat broodjes welke makkelijk meegenomen kunnen worden kan een oplossing bieden aan de steeds snellere vraag. 

ondernemingsplan broodjeszaak

Selecteer de doelgroep voor jouw eigen broodjeszaak

Om jezelf te kunnen onderscheiden van jouw concurrentie, is het in eerste instantie van belang om een concrete doelgroep te gaan selecteren. Welke klantengroep sluit aan bij jouw voor ogen hebbende broodjeszaak en hoe kun je de vraag van deze groep vertalen naar het aanbod? Het is uiteraard mogelijk om meerdere klantengroepen te gaan bedienen, maar er dient weldegelijk een hoofdfocus te zijn waar de boodschap naar wordt vertaald. Welke klantengroepen zijn er onder andere actief binnen de branche en waar kun je dus aan denken? Deze doelgroepselectie zal ook in het ondernemingsplan broodjeszaak sterk en diepgaand omschreven moeten worden. 

Completeer ondernemersplan broodjeszaak

Naast de omschrijving van de doelgroep, trends en te verwachten innovaties is het ook van belang om de SWOT analyse van jouw bedrijf te bepalen. Een SWOT analyse kijkt niet alleen naar de sterktes en zwaktes, maar ook naar de kansen en bedreigingen. Daarnaast geeft het ondernemingsplan broodjeszaak invulling aan een aantal belangrijke vragen, waarbij de volgende zeker meegenomen zullen moeten gaan worden;

  • Wat is de vestigingslocatie en is er voldoende parkeergelegenheid?
  • Gaat u ook bezorgen aan huis óf bijvoorbeeld aan bedrijven?
  • Kunnen mensen online bestellen en afhalen óf laten bezorgen?
  • Wat is jouw concurrentie en hoe onderscheid je je van deze concurrentie?
  • Hoe ga je er voor zorgen dat jouw broodjeszaak naamsbekendheid gaat krijgen? 
  • Hoe zien de financiën er (verwacht) uit voor de komende jaren?

Ondersteuning nodig bij het schrijven van jouw ondernemingsplan broodjeszaak?

Wil jij ook eens kennismaken om zodoende te zien wat we voor elkaar kunnen betekenen m.b.t. een ondernemingsplan broodjeszaak? Weet u niet precies waar u moet beginnen bij een eigen broodjeszaak beginnen of wilt u vrijblijvend advies over hoe het ondernemingsplan het best gestructureerd aangepakt kan worden? Wij hebben ruime ervaring in het schrijven van bedrijfsplannen en helpen jou graag verder met het realiseren van jouw dromen. Voor meer informatie en advies, neem gerust contact met ons op.

Onze werkwijze tot een sterk ondernemersplan broodjeszaak

En jouw route naar een succesvolle financieringsaanvraag! Het gehele ondernemingsplan moet JOUW idee in hart en nieren uitstralen, jij bent tenslotte de ondernemer. We zorgen er voor dat alle belangrijke aspecten van jouw bedrijfsidee zijn verwerkt; van de ondernemerskwaliteiten tot de marketing strategie en van het financieel plan tot de management samenvatting. 

Met onderstaande stappen zorgen we er voor dat we in korte “sprints” kunnen toewerken naar een goed doordacht en professioneel uitgewerkt ondernemingsplan broodjeszaak.

01

ORIËNTATIEGESPREK

Tijdens het geheel vrijblijvende intakegesprek leren we elkaar beter kennen en wil ik alles te weten komen over jouw (te starten) onderneming. Wie ben jij, wat zijn jouw bedrijfsideeën en hoe wordt jij succesvol? 

02

AAN DE SLAG

Wij gaan aan de slag met het verwoorden van jouw bedrijfsideeën in het ondernemingsplan. In overleg bepalen we de opleverdatum.

02

AAN DE SLAG

Wij gaan aan de slag met het verwoorden van jouw bedrijfsideeën in het ondernemingsplan. In overleg bepalen we de opleverdatum.

03

LEVERING CONCEPT

Je neemt het concept ondernemingsplan rustig door en kijkt of dat het geheel juist is verwoord. Klopt alles? Mis je mogelijk nog gegevens of belangrijke informatie? Wij nemen jouw feedback mee naar een finaal op maat geschreven ondernemingsplan.

04

REALISEER JE DROMEN

Met het gemaakte ondernemingsplan kun je direct een financieringsaanvraag doen bij een instelling naar keuze. Veel succes en laat vooral even weten hoe het is gegaan!

03

LEVERING CONCEPT

Je neemt het concept ondernemingsplan broodjeszaak rustig door en kijkt of dat het geheel juist is verwoord. Klopt alles? Mis je mogelijk nog gegevens? Wij nemen jouw feedback mee naar een finaal op maat geschreven ondernemingsplan.

04

REALISEER JE DROMEN

Met het op maat gemaakte ondernemingsplan kun je direct een financieringsaanvraag doen! Veel succes en laat vooral even weten hoe het is gegaan. 

Ondernemingsplan broodjeszaak - wat bevat het minimaal?

Onderdeel 1: Managementsamenvatting van het gehele plan
Onderdeel 2: Inleiding – pakkend geschreven inleiding met doel van het plan
Onderdeel 3: De ondernemer – wie is de ondernemer achter de ideeën? 
Onderdeel 4: De onderneming – wat is het idee en waarom wordt dit een succes?
Onderdeel 5: Marketing Plan – volledig vormgegeven marketing plan
Onderdeel 6: SWOT – welke sterktes, zwaktes, kansen en bedreigingen zie jij?
Onderdeel 7: Wet- en regelgeving – welke vergunningen zijn noodzakelijk?
Onderdeel 8: Het Financieel Plan – de financiële verwachtingen onderbouwd vanuit het investeringsplan, financieringsplan, exploitatiebegroting en liquiditeitsbegroting

ondernemingsplan logo

Belang ondernemingsplan broodjeszaak

Een professioneel ondernemingsplan biedt vele voordelen voor startende ondernemers. Ten eerste helpt het bij het bepalen van de strategie en doelen van de onderneming. Door het opstellen van een gedegen plan krijgt de ondernemer inzicht in de richting die hij of zij op wil gaan en hoe dit te bereiken is. Tevens kunt u uw voortgang op het gebied van wet- en regelgeving monitoren en zult u zien dat u stap-voor-stap uw doelen bereikt. Zeker voor de broodjeszaak is dit van groot belang daar er hier vaak meerdere vergunningsaanvragen ten grondslag liggen waar veel andere ondernemers niet over hoeven na te denken.

Daarnaast biedt een ondernemingsplan inzicht in de haalbaarheid van de onderneming. Door middel van marktonderzoek, informatie uit de lokale klantengroepen en financiële prognoses kan worden bepaald of de plannen realistisch zijn en of er genoeg vraag is naar dit type broodjeszaak in de gewenste omgeving. Zijn er voldoende passanten óf kunnen mensen de onderneming makkelijk bereiken?

Tot slot zorgt een goed opgesteld ondernemingsplan voor een professionele uitstraling naar potentiële partners. Het laat zien dat de ondernemer serieus bezig is met zijn of haar plannen en dat er goed over nagedacht is. Dit kan leiden tot meer vertrouwen en interesse vanuit deze partijen.

Kortom, het laten maken van een professioneel ondernemingsplan biedt vele voordelen voor startende ondernemers. Het geeft inzicht in de strategie en doelen, vergroot de kans op een eventuele financiering en zorgt voor een professionele uitstraling naar potentiële partners en investeerders. Wil jij ook een sterk ondernemingsplan broodjeszaak? Laat dan nu jouw ondernemingsplan schrijven door Ideative Solutions!

Contactformulier

Vragen? Neemt contact op

Heeft u een vraag, wilt u een offerte ontvangen of wilt u een gratis oriëntatiegesprek inplannen? Vul dan het contactformulier in.

Heeft u liever rechtstreeks contact dan kan dit natuurlijk ook:

Email: info@ideativesolutions.nl
Telefoon: 06 57 60 44 10


Contact

Follow Us

© Copyrights 2023 | All Rights Reserved | Ideative