ONDERNEMINGSPLAN BED AND BREAKFAST

ondernemingsplan laten maken

Sterk ondernemingsplan bed and breakfast op maat gemaakt!

Van harte gefeliciteerd, wat een mooie stap: u gaat uw eigen bed and breakfast beginnen! Lukt het u echter nog niet om een ondernemingsplan te schrijven welke uw ideeën sterk reflecteert? Weet u niet waar u moet beginnen?

Met een ondernemingsplan van Ideative Solutions vraagt u met gerust hart een financiering aan om uw dromen te verwezenlijken. Wij zijn namelijk enthousiast over en betrokken bij uw ideeën waardoor het plan altijd uw ideeën sterk omschrijft.

  Ga naar contactformulier

 

Ideative Solutions schrijft op maat gemaakte ondernemingsplannen waarin uw ideeën met passie en gevoel terugkomen. Onze ondernemingsplannen zijn geschikt voor financieringsaanvragen en verhogen het succes significant. Vanuit een wetenschappelijke benadering (Bedrijfskundige en Innovatiemanagement als specialisatie) wordt elk ondernemingsplan een groot succes! 

 

Ondernemingsplan bed and breakfast laten maken maken

Inmiddels heeft u zichzelf ingeschreven bij de Kamer van Koophandel (of heeft u dit gepland), uw ideeën uitgedacht en heeft u mogelijk de eerste stappen gezet voor een mogelijke (externe) financiering. Vaak is dit het punt waar het ondernemingsplan een belangrijke rol gaat spelen in de verdere ontwikkeling van uw bedrijf. Of het nu gebruikt gaat worden om de interne strategie verder te ontwikkelen óf omdat u het ondernemersplan nodig heeft voor een investeerder, een sterk verwoord en uitgewerkt ondernemingsplan vormt de basis voor een succesvolle bed and breakfast. Laat jouw ondernemingsplan voor een bed and breakfast ook door ons schrijven! Ideative Solutions zet uw ideeën sterk op papier en denkt tevens kritisch met u mee, waardoor het succes op een financieringsaanvraag sterk toeneemt.

Onderscheidend vermogen bed and breakfast

Ná een aantal bewogen jaren door de coronacrisis heeft de consument de hotels, appartementen en bed and breakfasts weer omarmd. Daar in 2022 een gedeelte van het jaar nog te maken het met aanvullende coronamaatregelen zullen ondernemers in de horeca (waaronder de bed and breakfasts) ook in 2023 en de jaren hierna nog een (sterk) stijgende omzet tegemoet kunnen zien. Uiteraard zijn dit slechts prognoses en zijn er tal van zaken welke hier hun invloed op kunnen hebben. Met voorgaande in gedachten genomen is het van cruciaal belang om een sterk ondernemingsplan bed en breakfast op te stellen om zodoende de kansen en bedreigingen vanuit de markt te gaan koppelen aan jouw sterktes en zwaktes als ondernemer. Om hier reeds vooraf over na te denken heb je een routeplan richting jouw succesvolle bed en breakfast: een goede voorbereiding is tenslotte het halve werk! Enkele trends welke momenteel terugzien zijn:

Duurzaamheid

Een trend in de gehele horeca is duurzaamheid en betreft dan ook zeker een kans voor jouw bed and breakfast. Gaat jouw bed and breakfast zich positioneren als klimaatneutraal verblijf óf denk je aan het aanbieden van maaltijden met ingrediënten van lokale (duurzame) boeren? Neem dit dan zeker mee in jouw ondernemingsplan!
 

 

Vergrijzing i.c.m. digitalisering

 

Ondanks het feit dat geschikt personeel verkrijgen uiterst lastig kan zijn in de huidige markt en dat de vergrijzing ook in de komende jaren een belangrijk onderdeel in de strijd om het personeel gaat zijn, kan het verder digitaliseren een pijler zijn binnen jouw bed and breakfast. Neem jij dit ook mee in jouw ondernemingsplan bed and breakfast? Dit laat potentiële investeerders zien dat jij overal over na hebt gedacht!

Exclusieve ervaringen

In lijn met de duurzaamheid vraagt de consument steeds vaker naar een exclusieve en persoonlijke ervaring. Slapen in een boomhut, midden in de natuur of juist midden in het centrum in een authentiek gebouw? Daar deze vraag bestaat is het van belangrijk om kritisch na te denken over de locatie van jouw bed and breakfast. Omschreef deze eventuele exclusiviteit dan ook goed, hier scoor je zeker belangrijke punten mee bij potentiële investeerders.

In een ondernemingsplan voor een bed and breakfast komen deze trends vanzelfsprekend naar voren en wordt hier vooraf reeds over nagedacht; sommige trends kunnen namelijk serieuze druk (of juist een stimulatie) op marges uitoefenen. Voor investeerders is het van groot belang dat deze kansen en bedreigingen reeds zijn doordacht alvorens het bedrijf van start gaat. Ook in onze ondernemingsplannen zullen we extra aandacht besteden aan deze onderwerpen inclusief de achtergrond van de ondernemer(s) zelf. Zij zijn immers de belangrijkste personen achter het idee van de bed and breakfast en zullen het verschil moeten maken!

 

Meer weten?

Wilt u ook weten wat de mogelijkheden zijn om uw ondernemingsplan voor een bed and breakfast te laten schrijven? Wij zijn specialist in ijzersterke ondernemingsplannen en helpen u uiteraard graag om uw dromen te verwezenlijken. Neem gerust contact met ons op.

Ondernemingsplan bed and breakfast - wat bevat het minimaal?

Onderdeel 1: Managementsamenvatting van het gehele plan
Onderdeel 2: Inleiding – pakkend geschreven inleiding met doel van het plan
Onderdeel 3: De ondernemer – wie is de ondernemer achter de ideeën? 
Onderdeel 4: De onderneming – wat is het idee en waarom wordt dit een succes?
Onderdeel 5: Marketing Plan – volledig vormgegeven marketing plan
Onderdeel 6: SWOT – welke sterktes, zwaktes, kansen en bedreigingen zie jij?
Onderdeel 7: Het Financieel Plan – de financiële verwachtingen onderbouwd vanuit het investeringsplan, financieringsplan, exploitatiebegroting en liquiditeitsbegroting

 

 

ondernemingsplan logo

Stappenplan ondernemingsplan bed and breakfast

Vanuit een uitgebreid persoonlijk gesprek nemen wij de bedrijfsideeën door en denken wij kritisch mee over jouw plannen. Dit oriëntatiegesprek is geheel kosteloos maar vormt wel de absolute basis voor het ondernemersplan. Met uw input kunnen wij de bedrijfsideeën ook sterk op papier verwoorden en zorgen wij er voor dat het geheel aansluit bij de wensen van zowel de ondernemer als de financiële instelling. 

Na het concept ondernemingsplan met u te hebben gedeeld zullen wij het geheel samen doornemen en eventuele aanpassingen direct verwerken. 

Belang ondernemingsplan bed and breakfast

Een professioneel ondernemingsplan biedt vele voordelen voor startende ondernemers. Ten eerste helpt het bij het bepalen van de strategie en doelen van de onderneming. Door het opstellen van een gedegen plan krijgt de ondernemer inzicht in de richting die hij of zij op wil gaan en hoe dit te bereiken is.

Daarnaast biedt een ondernemingsplan inzicht in de haalbaarheid van de onderneming. Door middel van marktonderzoek, financiële prognoses en concurrentieanalyse kan worden bepaald of de plannen realistisch zijn en of er genoeg vraag is naar het product of de dienst. Dit vergroot de kans op succes en verkleint het risico op falen.

Een ander voordeel is dat het de kans op financiering van externe partijen vergroot. Investeerders en banken willen graag zien dat er een goed doordacht plan ligt voordat ze geld investeren. Een professioneel opgesteld plan geeft hen vertrouwen in de onderneming en vergroot daarmee de kans op financiering.

Tot slot zorgt een goed opgesteld ondernemingsplan voor een professionele uitstraling naar potentiële partners en investeerders. Het laat zien dat de ondernemer serieus bezig is met zijn of haar plannen en dat er goed over nagedacht is. Dit kan leiden tot meer vertrouwen en interesse vanuit deze partijen.

Kortom, het laten maken van een professioneel ondernemingsplan biedt vele voordelen voor startende ondernemers. Het geeft inzicht in de strategie en doelen, vergroot de kans op financiering en zorgt voor een professionele uitstraling naar potentiële partners en investeerders. Wil jij ook een sterk ondernemingsplan? Laat dan nu jouw ondernemingsplan schrijven door Ideative Solutions!

Contactformulier

Vragen? Neemt contact op

Heeft u een vraag, wilt u een offerte ontvangen of wilt u een gratis oriëntatiegesprek inplannen? Vul dan het contactformulier in.

Heeft u liever rechtstreeks contact dan kan dit natuurlijk ook:

Email: info@ideativesolutions.nl
Telefoon: 06 57 60 44 10


Contact

Follow Us

© Copyrights 2023 | All Rights Reserved | Ideative