ONDERNEMINGSPLAN UITZENDBUREAU

ondernemingsplan laten maken

Professioneel ondernemingsplan uitzendbureau

Wat spannend, u heeft besloten een eigen uitzendbureau te beginnen, gefeliciteerd! Inmiddels zijn de eerste stappen gezet en mogelijk wilt u nu die gewenste financiering binnenslepen. Weet u echter niet waar u moet beginnen met het verwoorden van uw ondernemingsplan óf heeft u hier bijvoorbeeld geen tijd voor? Geen probleem, u bent aan het juiste adres!

Laat Ideative Solutions u helpen bij het verwezenlijken van uw dromen. Wij schrijven namelijk professionele ondernemingsplannen, volledig op maat gemaakt! Wilt u ook een compleet op maat gemaakt ondernemingsplan voor een uitzendbureau? Plan dan nu een gratis oriëntatiegesprek met ons in.

  Ga naar contactformulier

 

Ideative Solutions schrijft op maat gemaakte ondernemingsplannen waarin uw ideeën met passie en gevoel terugkomen. Wij denken kritisch met u mee waardoor u eventuele uitdagingen al in een vroeg stadium heeft doordacht. 

 

Ondernemingsplan uitzendbureau laten maken

Als u heeft besloten om u eigen uitzendbureau te beginnen, komen er direct veel zaken op u af. U zult dan ook verschillende stappen moeten nemen om uw eigen onderneming organisch op te bouwen. Zoals u mogelijk eerder heeft gehoord, kan een ondernemingsplan hierbij helpen. Mede dankzij het verwoorden van uw bedrijfsideeën op papier kunt u gestructureerd te werk gaan en de status van uw doelen verder monitoren. Hiermee voorkomt u tevens dat er in de toekomst onverwachte zaken naar voren komen waar u snel op zult moeten anticiperen. Voor wat betreft een uitzendbureau is het van belang extra aandacht te besteden aan de (lokale) wet- en regelgeving; u wilt namelijk niet voor verrassingen komen te staan indien er een bepaalde vergunning ontbreekt. Zorg er dan ook voor dat u rekening houdt met het vergunningen aanvraagproces. 

Hoe ziet een ondernemingsplan uitzendbureau er uit?

Voor welk doel een ondernemingsplan ook geschreven gaat worden, de opzet hiervan is vaak vergelijkbaar. Of dat u nu een horeca gelegenheid wilt gaan starten of een uitzendbureau, u behandelt vaak dezelfde onderwerpen maar met extra aandacht voor de branchegerelateerde zaken. 

Een belangrijk doel van een ondernemingsplan is het bepalen van uw doelgroep. Welk type uitzendbureau wenst u te starten en welke klantengroep wilt u gaan bedienen? Door jezelf te onderscheiden van de concurrentie en door jezelf te richten op een bepaalde niche, vergroot u uw kansen op succes en is het direct duidelijk welke marketing en wervingsactiviteiten passen. Momenteel zijn er namelijk veel uitzendbureaus actief en u zult moeten gaan opvallen om zodoende klanten aan te trekken. Heeft u al nagedacht over het onderscheidende vermogen? Zo niet, denk dan aan zaken zoals de prijsstrategie, het aanbieden van kwaliteit personeel en het volledig richten op een nichemarkt zonder al te veel concurrentie. 

Trends binnen de uitzendbranche

Binnen de uitzendbranche zien we de laatste jaren flinke wijzigingen in het economische speelveld. Mede dankzij een structureel krappe arbeidsmarkt, technologische ontwikkelingen en gewijzigde wet- en regelgeving in de afgelopen periode staan marges bij onvoldoende onderscheiding sterk onder druk. 

Het is als startende ondernemer dan ook goed om bij deze trends stil te staan en af te vragen: hoe kun je hier als ondernemer op in spelen? De behoefte voor de flexibele schil blijft, ondanks het aanscherpen van wet- en regelgeving (‘flex wordt minder flex en vast wordt minder vast’), van alle tijden en zal dus aanwezig blijven. 

1. Zet digitalisering in als sterkte. Het traditionele uitzendbureau is hierin nog niet ver gevorderd, waardoor er kansen liggen voor de startende uitzendbureau’s. Hoe kun je slim omgaan met nieuwe technologische ontwikkelingen zodat je een perfecte digitale aanwezigheid creëert. 

2. Focus op een specifieke eindmarkt óf specifieke functies. Door focus aan te brengen op een nichemarkt, kun je het kwalitatieve aanbod sterk verhogen. Mede dankzij diepgaande kennis binnen deze eindmarkt óf functies, is het makkelijker om personeel aan je te binden daar er een duidelijk profiel van de markt bestaat en men zich verder kan ontwikkelen. 

Dit onderscheidende vermogen i.c.m. kansen binnen de markt zal sterk naar voren moeten komen binnen jouw ondernemingsplan. Deze punten leiden namelijk tot een voorsprong t.o.v. de concurrentie, waardoor investeerders sneller geneigd zijn om ‘in te stappen’ in jouw onderneming en een financiering beschikbaar stellen. 

Meer weten?

Wilt u ook eens kennismaken om zodoende te zien wat we voor elkaar kunnen betekenen? Wij hebben ruime ervaring in het schrijven van ondernemingsplannen en helpen u graag verder met het realiseren van uw dromen. Voor meer informatie en advies, neem gerust contact met ons op.

Ondernemingsplan uitzendbureau - wat bevat het minimaal?

Onderdeel 1: Managementsamenvatting van het gehele plan
Onderdeel 2: Inleiding – pakkend geschreven inleiding met doel van het plan
Onderdeel 3: De ondernemer – wie is de ondernemer achter de ideeën? 
Onderdeel 4: De onderneming – wat is het idee en waarom wordt dit een succes?
Onderdeel 5: Marketing Plan – volledig vormgegeven marketing plan
Onderdeel 6: SWOT – welke sterktes, zwaktes, kansen en bedreigingen zie jij?
Onderdeel 7: Wet- en regelgeving – welke eisen komen er kijken bij een uitzendbureau?
Onderdeel 8: Het Financieel Plan – de financiële verwachtingen onderbouwd vanuit het investeringsplan, financieringsplan, exploitatiebegroting en liquiditeitsbegroting

ondernemingsplan logo

Stappenplan ondernemingsplan uitzendbureau

Vanuit een uitgebreid persoonlijk gesprek nemen wij de bedrijfsideeën door en denken wij kritisch mee over jouw plannen. Dit oriëntatiegesprek is geheel kosteloos maar vormt wel de absolute basis voor het ondernemingsplan uitzendbureau. Met uw input kunnen wij de bedrijfsideeën ook sterk op papier verwoorden en zorgen wij er voor dat het geheel aansluit bij de wensen van zowel de ondernemer als de (zorg)instellingen.

Na het concept ondernemingsplan uitzendbureau met u te hebben gedeeld zullen wij het geheel samen doornemen en eventuele aanpassingen direct verwerken. 

Contactformulier

Vragen? Neemt contact op

Heeft u een vraag, wilt u een offerte ontvangen of wilt u een gratis oriëntatiegesprek inplannen? Vul dan het contactformulier in.

Heeft u liever rechtstreeks contact dan kan dit natuurlijk ook:

Email: info@ideativesolutions.nl
Telefoon: 06 57 60 44 10


Contact

Follow Us

© Copyrights 2023 | All Rights Reserved | Ideative