ONDERNEMINGSPLAN KAPPER

ondernemingsplan laten maken

Sterk ondernemingsplan kapper op maat gemaakt!

Van harte gefeliciteerd, wat een mooie stap: u gaat uw eigen kapsalon beginnen! Lukt het u echter nog niet om een ondernemingsplan te schrijven welke uw ideeën sterk reflecteert? Weet u niet waar u moet beginnen?

Met een ondernemingsplan van Ideative Solutions vraagt u met gerust hart een financiering aan om uw dromen te verwezenlijken. Wij zijn namelijk enthousiast over en betrokken bij uw ideeën waardoor het plan altijd uw ideeën sterk omschrijft.

  Ga naar contactformulier

 

Ideative Solutions schrijft op maat gemaakte ondernemingsplannen waarin uw ideeën met passie en gevoel terugkomen. Onze ondernemingsplannen zijn geschikt voor financieringsaanvragen en verhogen het succes significant. Vanuit een wetenschappelijke benadering (Bedrijfskundige en Innovatiemanagement als specialisatie) wordt elk ondernemingsplan een groot succes! 

 

Ondernemingsplan kapper laten maken maken

Inmiddels heeft u zichzelf ingeschreven bij de Kamer van Koophandel (of heeft u dit gepland), uw ideeën uitgedacht en heeft u mogelijk de eerste stappen gezet voor een mogelijke (externe) financiering. Vaak is dit het punt waar het ondernemingsplan een belangrijke rol gaat spelen in de verdere ontwikkeling van uw bedrijf. Of het nu gebruikt gaat worden om de interne strategie verder te ontwikkelen óf omdat u het ondernemersplan nodig heeft voor een investeerder, een sterk verwoord en uitgewerkt ondernemingsplan vormt de basis voor een succesvolle kapsalon. Laat jouw ondernemingsplan voor een kapper ook door ons schrijven! Ideative Solutions zet uw ideeën sterk op papier en denkt tevens kritisch met u mee, waardoor het succes op een financieringsaanvraag sterk toeneemt.

Onderscheidend vermogen kapper

Binnen de kappersbranche zijn een aantal belangrijke ontwikkelingen gaande, één hiervan is het feit dat het aantal kapsalons gestaag door blijft groeien. Nederland kent momenteel ruim 32.000 kapsalons waarvan ruim 70% wordt uitgebuit door een zelfstandige zonder personeel (ZZP’er). Volgens Marktdata neemt het aantal kapsalons in de afgelopen 10 jaar jaarlijks gemiddeld toe tussen de 2 – 5% en leidt tot steeds sterkere concurrentie om de consument. Voorgaande betekent dan ook dat het van cruciaal belang is voor de toekomst van het te starten bedrijf dat men helder maakt wat het onderscheidende vermogen van de kapsalon gaat zijn t.o.v. van de concurrentie: zit dit in de prijsstrategie, kwaliteit óf misschien toch de gehele kap ervaring? 

Tevens zien we ook in de kappersbranche een toename in de vraag naar duurzame en natuurlijke producten. Men is zich steeds meer bewust van een gezondere, algemene levensstijl en het gebruik van natuurlijke lichaamsproducten wordt steeds belangrijker gevonden. 

Eén ding is zeker, door deze groei neemt de vraag naar goed en kwalitatief hoogwaardig personeel toe. Samen met een tekort aan personeel zijn de volgende trends belangrijk om in het ondernemingsplan naar voren te laten komen;

  • Gevecht om de kwaliteitskapper; personeelstekort;
  • Toename aantal ZZP’ers in de kappersbranche waardoor prijzen ‘onder druk’ kunnen komen te staan;
  • Zowel consument als personeel is zeer loyaal: weinig wisselingen tussen aanbieders;
  • Specialisatie in bepaalde techniek i.p.v. de alleskunner;
  • Digitalisering wordt steeds belangrijker, de consument wilt ook hun online afspraken kunnen beheren;
  • Educatie: regelmatig bijleren is van groot belang om up-to-date te blijven van de huidige trends.
  • Duurzaamheid m.b.t. gebruikte producten
In een ondernemingsplan voor een kapper komen deze trends vanzelfsprekend naar voren en wordt hier vooraf reeds over nagedacht; sommige trends kunnen namelijk serieuze druk op marges uitoefenen. Voor investeerders is het van groot belang dat deze gevaren reeds zijn doordacht alvorens het bedrijf van start gaat. Ook in onze ondernemingsplannen zullen we extra aandacht besteden aan deze onderwerpen inclusief de achtergrond van de ondernemer(s) zelf. Zij zijn immers de belangrijkste personen achter het idee van de sportschool en zullen het verschil moeten maken!
 

Meer weten?

Wilt u ook weten wat de mogelijkheden zijn om uw ondernemingsplan voor een kapsalon te laten schrijven? Wij zijn specialist in ijzersterke ondernemingsplannen en helpen u uiteraard graag om uw dromen te verwezenlijken. Neem gerust contact met ons op.

Ondernemingsplan kapper - wat bevat het minimaal?

Onderdeel 1: Managementsamenvatting van het gehele plan
Onderdeel 2: Inleiding – pakkend geschreven inleiding met doel van het plan
Onderdeel 3: De ondernemer – wie is de ondernemer achter de ideeën? 
Onderdeel 4: De onderneming – wat is het idee en waarom wordt dit een succes?
Onderdeel 5: Marketing Plan – volledig vormgegeven marketing plan
Onderdeel 6: SWOT – welke sterktes, zwaktes, kansen en bedreigingen zie jij?
Onderdeel 7: Het Financieel Plan – de financiële verwachtingen onderbouwd vanuit het investeringsplan, financieringsplan, exploitatiebegroting en liquiditeitsbegroting

 

 

ondernemingsplan logo

Stappenplan ondernemingsplan kapper

Vanuit een uitgebreid persoonlijk gesprek nemen wij de bedrijfsideeën door en denken wij kritisch mee over jouw plannen. Dit oriëntatiegesprek is geheel kosteloos maar vormt wel de absolute basis voor het ondernemersplan. Met uw input kunnen wij de bedrijfsideeën ook sterk op papier verwoorden en zorgen wij er voor dat het geheel aansluit bij de wensen van zowel de ondernemer als de financiële instelling. 

Na het concept ondernemingsplan met u te hebben gedeeld zullen wij het geheel samen doornemen en eventuele aanpassingen direct verwerken. 

Belang ondernemingsplan kapper

Een professioneel ondernemingsplan biedt vele voordelen voor startende ondernemers. Ten eerste helpt het bij het bepalen van de strategie en doelen van de onderneming. Door het opstellen van een gedegen plan krijgt de ondernemer inzicht in de richting die hij of zij op wil gaan en hoe dit te bereiken is.

Daarnaast biedt een ondernemingsplan inzicht in de haalbaarheid van de onderneming. Door middel van marktonderzoek, financiële prognoses en concurrentieanalyse kan worden bepaald of de plannen realistisch zijn en of er genoeg vraag is naar het product of de dienst. Dit vergroot de kans op succes en verkleint het risico op falen.

Een ander voordeel is dat het de kans op financiering van externe partijen vergroot. Investeerders en banken willen graag zien dat er een goed doordacht plan ligt voordat ze geld investeren. Een professioneel opgesteld plan geeft hen vertrouwen in de onderneming en vergroot daarmee de kans op financiering.

Tot slot zorgt een goed opgesteld ondernemingsplan voor een professionele uitstraling naar potentiële partners en investeerders. Het laat zien dat de ondernemer serieus bezig is met zijn of haar plannen en dat er goed over nagedacht is. Dit kan leiden tot meer vertrouwen en interesse vanuit deze partijen.

Kortom, het laten maken van een professioneel ondernemingsplan biedt vele voordelen voor startende ondernemers. Het geeft inzicht in de strategie en doelen, vergroot de kans op financiering en zorgt voor een professionele uitstraling naar potentiële partners en investeerders. Wil jij ook een sterk ondernemingsplan? Laat dan nu jouw ondernemingsplan schrijven door Ideative Solutions!

Contactformulier

Vragen? Neemt contact op

Heeft u een vraag, wilt u een offerte ontvangen of wilt u een gratis oriëntatiegesprek inplannen? Vul dan het contactformulier in.

Heeft u liever rechtstreeks contact dan kan dit natuurlijk ook:

Email: info@ideativesolutions.nl
Telefoon: 06 57 60 44 10


Contact

Follow Us

© Copyrights 2023 | All Rights Reserved | Ideative