ONDERNEMINGSPLAN SCHOONHEIDSSALON

ondernemingsplan laten maken

Sterk ondernemingsplan schoonheidssalon op maat gemaakt!

Eindelijk heeft u de beslissing genomen om een eigen schoonheidssalon te starten, iets om naar uit te kijken, van harte gefeliciteerd! Nu heeft u voor een financiering of voor ander doeleinde een ondernemingsplan nodig, maar mogelijk weet u niet waar te beginnen óf heeft u problemen met het geheel sterk op papier te zetten? 

Met een ondernemingsplan van Ideative Solutions vraagt u met gerust hart een financiering aan om zodoende de volgende stap te zetten in uw bestaan als ondernemer. Wij zetten uw ideeën namelijk zo op papier dat de visies en gevoelens van de ondernemer sterk verwoord zijn. Wilt u ook een compleet op maat gemaakt ondernemingsplan voor een schoonheidssalon? Plan dan nu een gratis oriëntatiegesprek met ons in.

  Ga naar contactformulier

 

Ideative Solutions schrijft op maat gemaakte ondernemingsplannen waarin uw ideeën met passie en gevoel terugkomen. Wij denken kritisch met u mee waardoor u eventuele uitdagingen al in een vroeg stadium heeft doordacht. Investeerders zien dat als pluspunt waardoor de kans op een succesvolle financieringsaanvraag stijgt.

Ondernemingsplan schoonheidssalon laten maken

Inmiddels heeft u zichzelf ingeschreven bij de Kamer van Koophandel (of heeft u dit gepland), uw ideeën uitgedacht en heeft u mogelijk de eerste stappen gezet voor een mogelijke (externe) financiering. Vaak is dit het punt waar het ondernemingsplan een belangrijke rol gaat spelen in de verdere ontwikkeling van uw bedrijf. Of het nu gebruikt gaat worden om de interne strategie verder te ontwikkelen óf omdat u het ondernemersplan nodig heeft voor een investeerder, een sterk verwoord en uitgewerkt ondernemingsplan vormt de basis voor een succesvolle schoonheidssalon. Laat jouw ondernemingsplan voor een schoonheidssalon ook door ons schrijven! Ideative Solutions zet uw ideeën sterk op papier en denkt tevens kritisch met u mee, waardoor het succes op een financieringsaanvraag sterk toeneemt.

Trends binnen de schoonheidssalons

Mogelijk heb je als (aankomend) ondernemer al onderzoek gedaan naar de trends in jouw branche en heb je nagedacht hoe je deze wilt laten terugkomen in jouw onderneming. Het is namelijk van groot belang dat je niet alleen jouw concurrenten in de gaten houdt, maar tevens de belangrijkste trends en ontwikkelingen, om zodoende juist jouw concurrentie een stap vóór te zijn. Trends zijn namelijk een vertaling van van de vraag van jouw potentiële klant en dient dus serieus in overweging genomen te worden vóórdat je van start gaat. 

Ook binnen de schoonheidssalons zijn er een aantal belangrijke ontwikkelingen in vraag te onderscheiden. Of je nu jouw eigen pedicure wilt beginnen óf als schoonheidsspecialist aan de slag wilt, zorgt er ten allen tijden voor dat ook deze trends een belangrijk onderdeel krijgen in jouw ondernemingsplan schoonheidssalon. Zodoende kunnen investeerders zien dat je reeds over vele zaken hebt nagedacht, óf je kunt het gebruiken als leidraad voor jouw eigen strategie. 

Duurzaamheid
Het gebruik van duurzame & biologisch geproduceerde producten is een trend wat we in meerdere branches terug zien komen. De consument is zich steeds meer bewust van zijn of haar eigen gezondheid en milieu, waardoor duurzame producten de voorkeur krijgen. Biologische producten met een eerlijk verhaal zijn razend populair en kunnen dan ook een onderscheidend vermogen t.o.v. van de concurrentie opleveren. Hoe ga je dit verhaal overbrengen en verder implementeren binnen jouw schoonheidssalon? Eerlijke schoonheid wordt hierin steeds belangrijker en zal ook in de komende jaren in aandeel stijgen. Sterker nog, het maatschappelijke beeld van een onderneming kan ernstig beschadigd raken bij het gebruik van oneerlijke en schadelijke producten, wat vanzelfsprekend negatieve invloeden heeft op het voortbestaan van de onderneming. 

Van offline naar online
Mede dankzij de coronapandemie zijn veel schoonheidssalons gaan focussen op digitale bereikbaarheid waardoor het digitale visitekaartje steeds belangrijker wordt. Waar voorheen een fysieke salon afdoende was, is dit tegenwoordig niet meer genoeg. Het beheren van afspraken, het bestellen van de favorieten producten en het verkrijgen van kortingscodes is een belangrijk onderdeel geworden in het bereik van de salon. Heb je hier voor jouw onderneming reeds een plan van aanpak voor óf wil je dit direct vanaf de start goed inregelen? 

Grenzen schoonheidssalon en wellnesservaring vervagen
Consumenten zijn steeds meer op zoek naar een “One Stop Shop’ ervaring, hierdoor zien schoonheidsspecialisten de vraag naar wellness invloeden binnen de schoonheidssalons sterk toenemen. Hierbij kan bijvoorbeeld worden gedacht aan aromatherapieën en zoals eerder genoemd, het gebruik van biologische producten. Hoe speel jij hier op in? 

In een ondernemingsplan voor een schoonheidssalon komen deze trends vanzelfsprekend naar voren en wordt hier vooraf reeds over nagedacht; sommige trends kunnen namelijk serieuze druk (of juist een stimulatie) op marges uitoefenen. Voor investeerders is het van groot belang dat deze kansen en bedreigingen reeds zijn doordacht alvorens het bedrijf van start gaat. Ook in onze ondernemingsplannen zullen we extra aandacht besteden aan deze onderwerpen inclusief de achtergrond van de ondernemer(s) zelf. Zij zijn immers de belangrijkste personen achter het idee van de schoonheidssalon en zullen het verschil moeten maken!

ondernemersplan schoonheidssalon

Welke vragen moet je beantwoorden in jouw ondernemingsplan schoonheidssalon?

Daarnaast is het van groot belang om aandacht te besteden aan verschillende belangrijke beslissingen en vragen binnen uw ondernemingsplan schoonheidssalon. Het in een zo vroeg mogelijk stadium nadenken over cruciale onderdelen van uw onderneming levert u rust en een duidelijke roadmap op. Enkele vragen waar antwoord op gegeven zal moeten worden zijn: 

  • Wie is de ondernemer, wat zijn zijn óf haar sterke punten en waar moet juist nog aan gewerkt worden? 
  • Wat zijn de beweegredenen geweest om uw eigen schoonheidssalon te starten?
  • Met welk verhaal wilt u uw potentiële klant bereiken en hoe reflecteert dit zich in een bijpassend marketing plan?
  • Hoe speelt u in op trends & ontwikkelingen binnen de markt? 
  • Welke doelen stelt u zichzelf (ontwikkeling) en bedrijfstechnisch (strategie & financieel)?
  • Wat maakt uw product- en/of dienstenaanbod uniek en wat is de boodschap welke u hier mee wilt overbrengen naar uw (potentiële) klanten? 
  • Wat zijn de te hanteren prijzen en hoe verhoudt zich dit tot uw concurrentie? 
  • Wat is de verhouding eigen t.o.v. vreemd vermogen en hoe ziet het te verwachte financieel plan er uit?
Zoals u kunt zien speelt de ondernemer (uzelf) een cruciale rol in het gehele ondernemingsplan schoonheidssalon. U bent namelijk de drijvende kracht achter het gehele bedrijfsidee en tezamen met uw verhaal wordt het potentiële succes van uw onderneming reeds bepaalt.  

Meer weten?

Wilt u ook eens kennismaken om zodoende te zien wat we voor elkaar kunnen betekenen? Wij hebben ruime ervaring in het schrijven van ondernemingsplannen schoonheidssalons en helpen u graag verder met het realiseren van uw dromen. Voor meer informatie en advies, neem gerust contact met ons op.

Ondernemingsplan schoonheidssalon - wat bevat het minimaal?

Onderdeel 1: Managementsamenvatting van het gehele plan
Onderdeel 2: Inleiding – pakkend geschreven inleiding met doel van het plan
Onderdeel 3: De ondernemer – wie is de ondernemer achter de ideeën? 
Onderdeel 4: De onderneming – wat is het idee en waarom wordt dit een succes?
Onderdeel 5: Marketing Plan – volledig vormgegeven marketing plan
Onderdeel 6: SWOT – welke sterktes, zwaktes, kansen en bedreigingen zie jij?
Onderdeel 7: Het Financieel Plan – de financiële verwachtingen onderbouwd vanuit het investeringsplan, financieringsplan, exploitatiebegroting en liquiditeitsbegroting

 

 

ondernemingsplan logo

Stappenplan ondernemingsplan schoonheidssalon

Vanuit een uitgebreid persoonlijk gesprek nemen wij de bedrijfsideeën door en denken wij kritisch mee over jouw plannen. Dit oriëntatiegesprek is geheel kosteloos maar vormt wel de absolute basis voor het ondernemingsplan schoonheidssalon. Met uw input kunnen wij de bedrijfsideeën ook sterk op papier verwoorden en zorgen wij er voor dat het geheel aansluit bij de wensen van zowel de ondernemer als de financiële instelling. 

Na het concept ondernemingsplan schoonheidssalon met u te hebben gedeeld zullen wij het geheel samen doornemen en eventuele aanpassingen direct verwerken. 

Belang ondernemingsplan schoonheidssalon

Een professioneel ondernemingsplan biedt vele voordelen voor startende ondernemers. Ten eerste helpt het bij het bepalen van de strategie en doelen van de onderneming. Door het opstellen van een gedegen plan krijgt de ondernemer inzicht in de richting die hij of zij op wil gaan en hoe dit te bereiken is.

Daarnaast biedt een ondernemingsplan inzicht in de haalbaarheid van de onderneming. Door middel van marktonderzoek, financiële prognoses en concurrentieanalyse kan worden bepaald of de plannen realistisch zijn en of er genoeg vraag is naar het product of de dienst. Dit vergroot de kans op succes en verkleint het risico op falen.

Een ander voordeel is dat het de kans op financiering van externe partijen vergroot. Investeerders en banken willen graag zien dat er een goed doordacht plan ligt voordat ze geld investeren. Een professioneel opgesteld plan geeft hen vertrouwen in de onderneming en vergroot daarmee de kans op financiering.

Tot slot zorgt een goed opgesteld ondernemingsplan voor een professionele uitstraling naar potentiële partners en investeerders. Het laat zien dat de ondernemer serieus bezig is met zijn of haar plannen en dat er goed over nagedacht is. Dit kan leiden tot meer vertrouwen en interesse vanuit deze partijen.

Kortom, het laten maken van een professioneel ondernemingsplan biedt vele voordelen voor startende ondernemers. Het geeft inzicht in de strategie en doelen, vergroot de kans op financiering en zorgt voor een professionele uitstraling naar potentiële partners en investeerders. Wil jij ook een sterk ondernemingsplan? Laat dan nu jouw ondernemingsplan schrijven door Ideative Solutions!

Contactformulier

Vragen? Neemt contact op

Heeft u een vraag, wilt u een offerte ontvangen of wilt u een gratis oriëntatiegesprek inplannen? Vul dan het contactformulier in.

Heeft u liever rechtstreeks contact dan kan dit natuurlijk ook:

Email: info@ideativesolutions.nl
Telefoon: 06 57 60 44 10


Contact

Follow Us

© Copyrights 2023 | All Rights Reserved | Ideative