ONDERNEMINGSPLAN WEBSHOP

ondernemingsplan laten maken

Sterk ondernemingsplan webshop op maat gemaakt!

Van harte gefeliciteerd, wat een mooie stap: u gaat uw eigen webshop beginnen! Lukt het u echter nog niet om een ondernemingsplan te schrijven welke uw ideeën sterk reflecteert? Weet u niet waar u moet beginnen óf heeft u andere vragen?

Met een ondernemingsplan van Ideative Solutions vraagt u met gerust hart een financiering aan om uw dromen te verwezenlijken. Wij zijn namelijk enthousiast over en betrokken bij uw ideeën waardoor het plan altijd uw ideeën sterk omschrijft.

  Ga naar contactformulier

 

Ideative Solutions schrijft op maat gemaakte ondernemingsplannen waarin uw ideeën met passie en gevoel terugkomen. Onze ondernemingsplannen zijn geschikt voor financieringsaanvragen en verhogen het succes significant. Vanuit een wetenschappelijke benadering (Bedrijfskundige en Innovatiemanagement als specialisatie) wordt elk ondernemingsplan een groot succes! 

 

Ondernemingsplan webshop laten maken maken

Inmiddels heeft u zichzelf ingeschreven bij de Kamer van Koophandel (of heeft u dit gepland), uw ideeën uitgedacht en heeft u mogelijk de eerste stappen gezet voor een mogelijke (externe) financiering. Vaak is dit het punt waar het ondernemingsplan een belangrijke rol gaat spelen in de verdere ontwikkeling van uw bedrijf. Of het nu gebruikt gaat worden om de interne strategie verder te ontwikkelen óf omdat u het ondernemersplan nodig heeft voor een investeerder, een sterk verwoord en uitgewerkt ondernemingsplan vormt de basis voor een succesvolle webshop. Laat jouw ondernemingsplan voor een webshop ook door ons schrijven! Ideative Solutions zet uw ideeën sterk op papier en denkt tevens kritisch met u mee, waardoor het succes op een financieringsaanvraag sterk toeneemt.

Onderscheidend vermogen webshop

Sinds de opkomst van het internet zijn webshop steeds belangrijker geworden voor de aankopen van de consument, het verbaast dan ook niet dat er per jaar veel ondernemers starten in de e-commerce. Ook de afgelopen jaren hebben webshop eigenaren grote kansen en uitdagingen voorbij zien komen, waaronder de COVID uitbraak waarbij verkopen meer dan verdubbelden in verband met de gesloten fysieke winkels. Mede dankzij voorgaande zijn er tegenwoordig zelfs méér online webshops dan fysieke winkels en kan er geconcludeerd worden dat hier tal van mogelijkheden liggen. 

Om in deze branche koploper te worden (en als belangrijkste: te blijven) is een ondernemingsplan voor een webshop absoluut geen overbodige luxe daar je hiermee in een vroeg stadium jouw potentiële risico’s kunt af gaan dekken. Tevens zul je rekening moeten gaan houden met een aantal trends en hoe je hier (eventueel) op in gaat spelen. Enkele voorbeelden welke in het ondernemingsplan naar voren kunnen komen zijn:

 • Verhouding duurzaamheid – fast e-commerce;
  Duurzaamheid wordt steeds belangrijker bij consumenten. Wordt mijn bestelling klimaatneutraal geleverd? Hierbij moet wel worden opgemerkt dat snelheid nog wel steeds de duidelijke overhand voert als er wordt gekeken naar voorkeuren. Wel zal de Europese Green Deal invloed gaan hebben op deze trend: bedrijven zullen nu zeker een strategie moeten bepalen om aan deze ontwikkeling te kunnen voldoen. 
 • Online branding; 
  Het merk gaat steeds meer centraal staan waarbij de consument zich probeert de identificeren met waar het (online) merk voor staat. Hoe ga je jouw strategie hieromheen bouwen en welke ‘storytelling’ zul jij als ondernemer gaan hanteren? Tevens spelen advertentiebudgetten (welke tegenwoordig niet alleen geïnvesteerd worden in Google maar verspreid over verschillende social media’s) een belangrijke rol om jouw brand verder uit te bouwen. 
 • Technische aspecten; 
  Tegenwoordig draait alles om mobiel; een webshop slechts gebouwd voor de PC is niet meer van deze tijd. Is jouw webshop optimaal voor mobiele versies en is jouw website snel genoeg? Daarnaast zul je jouw (latere) SEO & eventuele SEA direct moeten meenemen in het optimaliseren van jouw webshop – hiermee zul je jouw online vindbaarheid sterk vergroten. Hoe ga je hier mee om als ondernemer en welke tijdspanne heb je hiervoor in gedachten? 

In een ondernemingsplan voor een webshop komen deze trends vanzelfsprekend naar voren en wordt hier vooraf reeds over nagedacht; sommige trends kunnen namelijk serieuze druk op marges uitoefenen mocht hier niet voldoende aandacht aan besteed worden. Voor investeerders is het van groot belang dat deze kansen & gevaren reeds zijn doordacht alvorens het bedrijf van start gaat. Ook in onze ondernemingsplannen zullen we extra aandacht besteden aan deze onderwerpen inclusief de achtergrond van de ondernemer(s) zelf. Zij zijn immers de belangrijkste personen achter het idee van de webshop en zullen het verschil moeten maken! Enkele andere topics welke zeker behandeld moeten worden zijn:

 • Hoe ziet mijn doelgroep er uit en welke boodschap zal ik hiervoor moeten overbrengen?
 • In hoeverre gaat social media, een andere belangrijke trend, een onderdeel spelen in mijn verkoopstrategie? 
 • Wat maakt uw idee en bedrijf uniek? M.a.w., waar onderscheidt het bedrijf zich door? 
 • Hoe worden producten verzonden & speelt duurzaamheid hier een rol in?  

Meer weten?

Wilt u ook weten wat de mogelijkheden zijn om uw ondernemingsplan voor een kapsalon te laten schrijven? Wij zijn specialist in ijzersterke ondernemingsplannen en helpen u uiteraard graag om uw dromen te verwezenlijken. Neem gerust contact met ons op.

Ondernemingsplan webshop - wat bevat het minimaal?

Onderdeel 1: Managementsamenvatting van het gehele plan
Onderdeel 2: Inleiding – pakkend geschreven inleiding met doel van het plan
Onderdeel 3: De ondernemer – wie is de ondernemer achter de ideeën? 
Onderdeel 4: De onderneming – wat is het idee en waarom wordt dit een succes?
Onderdeel 5: Marketing Plan – volledig vormgegeven marketing plan
Onderdeel 6: SWOT – welke sterktes, zwaktes, kansen en bedreigingen zie jij?
Onderdeel 7: Het Financieel Plan – de financiële verwachtingen onderbouwd vanuit het investeringsplan, financieringsplan, exploitatiebegroting en liquiditeitsbegroting

 

 

ondernemingsplan logo

Stappenplan ondernemingsplan webshop

Vanuit een uitgebreid persoonlijk gesprek nemen wij de bedrijfsideeën door en denken wij kritisch mee over jouw plannen. Dit oriëntatiegesprek is geheel kosteloos maar vormt wel de absolute basis voor het ondernemersplan. Met uw input kunnen wij de bedrijfsideeën ook sterk op papier verwoorden en zorgen wij er voor dat het geheel aansluit bij de wensen van zowel de ondernemer als de financiële instelling. 

Na het concept ondernemingsplan webshop met u te hebben gedeeld zullen wij het geheel samen doornemen en eventuele aanpassingen direct verwerken. 

Belang ondernemingsplan webshop

Een professioneel ondernemingsplan biedt vele voordelen voor startende ondernemers. Ten eerste helpt het bij het bepalen van de strategie en doelen van de onderneming. Door het opstellen van een gedegen plan krijgt de ondernemer inzicht in de richting die hij of zij op wil gaan en hoe dit te bereiken is.

Daarnaast biedt een ondernemingsplan inzicht in de haalbaarheid van de onderneming. Door middel van marktonderzoek, financiële prognoses en concurrentieanalyse kan worden bepaald of de plannen realistisch zijn en of er genoeg vraag is naar het product of de dienst. Dit vergroot de kans op succes en verkleint het risico op falen.

Een ander voordeel is dat het de kans op financiering van externe partijen vergroot. Investeerders en banken willen graag zien dat er een goed doordacht plan ligt voordat ze geld investeren. Een professioneel opgesteld plan geeft hen vertrouwen in de onderneming en vergroot daarmee de kans op financiering.

Tot slot zorgt een goed opgesteld ondernemingsplan webshop voor een professionele uitstraling naar potentiële partners en investeerders. Het laat zien dat de ondernemer serieus bezig is met zijn of haar plannen en dat er goed over nagedacht is. Dit kan leiden tot meer vertrouwen en interesse vanuit deze partijen.

Kortom, het laten maken van een professioneel ondernemingsplan biedt vele voordelen voor startende ondernemers. Het geeft inzicht in de strategie en doelen, vergroot de kans op financiering en zorgt voor een professionele uitstraling naar potentiële partners en investeerders. Wil jij ook een sterk ondernemingsplan? Laat dan nu jouw ondernemingsplan schrijven door Ideative Solutions!

Contactformulier

Vragen? Neemt contact op

Heeft u een vraag, wilt u een offerte ontvangen of wilt u een gratis oriëntatiegesprek inplannen? Vul dan het contactformulier in.

Heeft u liever rechtstreeks contact dan kan dit natuurlijk ook:

Email: info@ideativesolutions.nl
Telefoon: 06 57 60 44 10


Contact

Follow Us

© Copyrights 2023 | All Rights Reserved | Ideative