ONDERNEMINGSPLAN RESTAURANT

ondernemingsplan laten maken

Sterk ondernemingsplan restaurant op maat gemaakt!

Van harte gefeliciteerd, u heeft de beslissing genomen om een eigen restaurant te starten óf uw huidige, reeds lopende restaurant uit te breiden. Een enorme stap richting het verwezenlijken van uw dromen, echter heeft u hiervoor wel die externe financiering nodig om de investering te kunnen bekostigen en een sterk ondernemingsplan is hiervoor cruciaal. 

Met een ondernemingsplan van Ideative Solutions vraagt u met gerust hart een financiering aan om zodoende de volgende stap te zetten in uw bestaan als ondernemer. Wij zetten uw ideeën namelijk zo op papier dat de visies en gevoelens van de ondernemer sterk verwoord zijn. Wilt u ook een compleet op maat gemaakt ondernemingsplan voor een restaurant? Plan dan nu een gratis oriëntatiegesprek met ons in.

  Ga naar contactformulier

 

Ideative Solutions schrijft op maat gemaakte ondernemingsplannen waarin uw ideeën met passie en gevoel terugkomen. Wij denken kritisch met u mee waardoor u eventuele uitdagingen al in een vroeg stadium heeft doordacht. Investeerders zien dat als pluspunt waardoor de kans op een succesvolle financieringsaanvraag stijgt.

Ondernemingsplan restaurant laten maken

Inmiddels heeft u zichzelf ingeschreven bij de Kamer van Koophandel (of heeft u dit gepland), uw ideeën uitgedacht en heeft u mogelijk de eerste stappen gezet voor een mogelijke (externe) financiering. Indien het geval u een aanvullende financiering wenst i.v.m. uitbreidingsopties dan bent u hier uiteraard al mee bekend en bereid u zichzelf voor op deze aanvullende financiering. Vaak zijn dit punten waar het ondernemingsplan een belangrijke rol gaat spelen in de verdere ontwikkeling van uw bedrijf. Of het nu gebruikt gaat worden om de interne strategie verder te ontwikkelen óf omdat u het ondernemersplan nodig heeft voor een investeerder, een sterk verwoord en uitgewerkt ondernemingsplan vormt de basis voor een succesvol restaurant.

Trends ondernemingsplan restaurant

Het is belangrijk om de huidige (en toekomstige!) trends van de branche in de gaten te houden. Deze trends zijn dan ook belangrijker pijlers en bepaalt mede de vraag van de consument. Speel je hier al op in door een aansluitend concept aan te bieden óf verander je langzaam mee met de ontwikkelingen? Neem dit vooraf mee in jouw ondernemingsplan, stuur bij waar nodig en zorg er voor dat je jezelf niet buitenspel zet door deze trends niet mee te nemen. 

Voor de potentiële investeerder is een goed doordacht ondernemingsplan voor een restaurant van groot belang, hij of zij merkt hierdoor dat jij het ondernemen serieus neemt en de consument wilt overhalen om naar jouw restaurant te komen! Een uitgebreide trendanalyse heeft dan ook een grotere slagingskans op een externe financiering dan ondernemingsplannen waarbij dit ontbreekt. Enkele belangrijke ontwikkelingen binnen de restaurant branche welke in overweging genomen kunnen worden zijn;

Hybride dining concepten

Mede dankzij corona hebben veel restaurant eigenaren zich genoodzaakt gevoeld om hun concept aan te passen tot een afhaal- en/of bezorgrestaurant. Vanuit deze benadering zie je nu vaak hybride concepten ontstaan, doordat ook de fysieke locaties weer open zijn. Voorgaande leidt dan ook tot een verbreding van het klantenbestand en kan (bij kwaliteit) ook positieve reacties geven op de klanttevredenheid. 

Duurzaamheid in combinatie met vegetarisch aanbod

Steeds meer restaurants zien de vraag naar vegetarisch voedsel & duurzame ingrediënten toenemen; de vraag van de klant veranderd. Lokale producten, vegetarische opties, hoe ga jij hier als ondernemer op inspelen? Authenticiteit speelt hierin een belangrijke rol, een goed verhaal is dan ook de key tot succes. 

Klantbeleving van het concept

Het gehele plaatje wordt steeds belangrijker daar de klant het restaurant niet meer ziet als ‘noodzakelijk goed’, maar als avondje uit. Restaurants welke een unieke ervaring bieden zijn dan ook in trek en zien hun omzetten sterk groeien. Waar kun je bij klantbeleving aan denken? 

  • Thema restaurants met unieke decoratie
  • Prachtig opgemaakte gerechten welke het delen op de socials waard zijn
  • Eten gecombineerd met live entertainment
  • Een uniek concept wat nog niet (of nauwelijks bestaat)
Let er hierbij wel op dat hetgeen wordt geadverteerd op bijvoorbeeld de socials ook daadwerkelijk hetgeen is wat de consument kan verwachten. Wijkt het af? Dit wordt vaak als tegenvaller gezien en kan dan ook leiden tot een negatief gevoel richting jouw restaurant. 

 

Technologische ontwikkelingen

Zoals in zoveel branches speelt de technologische ontwikkeling ook binnen restaurants een belangrijk onderdeel. Zo ‘eisen’ klanten een up-to-date reserveringssysteem en is het bestellen via QR codes niet ongewoon meer. Echter gaat dit verder dan de klantbeleving, ook achter de schermen kunnen allerlei technologische innovaties worden geïmplementeerd (verbruiksstatus, keuken brandblussystemen, live food tracking etc.) waardoor jouw restaurant net dat stapje extra zet ten opzichten van de concurrent. 

ondernemingsplan restaurant technologische ontwikkelingen

Kansen ondernemingsplan restaurant

Het onderdeel kansen behoort tot de externe analyse van uw businessplan en betreffen invloeden van buitenaf waar je als ondernemer handig gebruik van kunt maken. Het is dan ook belangrijk om deze in kaart te brengen en regelmatig bij te werken om zodoende tijdig in te kunnen spelen op deze kansen zodra ze ‘verschijnen’. Waar kun je als restaurant eigenaar aan denken?

  • Stimuleren van ontwikkelen bepaalde stadskernen om zodoende een levendig centrum te realiseren
  • Gasten gaan voor gemak, waardoor het buitenshuis eten een sterke stijging kent
  • Ook het buitenshuis werken neemt toe, waarbij de ondernemer (flexibel) vanuit het restaurant te werk gaat

Bedreigingen ondernemingsplan restaurant

Ook de bedreigingen dienen in kaart gebracht te worden daar ze een serieuze (negatieve) invloed kunnen hebben op jouw bedrijfsprestaties. Hoe ga je hier als ondernemer mee om en hoe (probeer) je deze externe invloeden af te wenden zodat ze geen schade kunnen brengen aan het succes van jouw restaurant? Enkele voorbeelden kunnen zijn:

  • Beschikbaarheid personeel
  • De inkoopprijzen stijgen sterk terwijl de verkoopprijzen mede dankzij grote ketenvorming onder druk staat
  • Steeds meer detailhandel biedt ook horecavoorzieningen aan, waardoor het gehele horeca aanbod stijgt. Het onderscheidende vermogen wordt dus NOG belangrijker.

Meer weten?

Wilt u ook eens kennismaken om zodoende te zien wat we voor elkaar kunnen betekenen? Wij hebben ruime ervaring in het schrijven van ondernemingsplannen restaurants en helpen u graag verder met het realiseren van uw dromen. Voor meer informatie en advies, neem gerust contact met ons op.

Ondernemingsplan restaurant - wat bevat het minimaal?

Onderdeel 1: Managementsamenvatting van het gehele plan
Onderdeel 2: Inleiding – pakkend geschreven inleiding met doel van het plan
Onderdeel 3: De ondernemer – wie is de ondernemer achter de ideeën? 
Onderdeel 4: De onderneming – wat is het idee en waarom wordt dit een succes?
Onderdeel 5: Marketing Plan – volledig vormgegeven marketing plan
Onderdeel 6: SWOT – welke sterktes, zwaktes, kansen en bedreigingen zie jij?
Onderdeel 7: Het Financieel Plan – de financiële verwachtingen onderbouwd vanuit het investeringsplan, financieringsplan, exploitatiebegroting en liquiditeitsbegroting

ondernemingsplan logo

Stappenplan ondernemingsplan restaurant

Vanuit een uitgebreid persoonlijk gesprek nemen wij de bedrijfsideeën door en denken wij kritisch mee over jouw plannen. Dit oriëntatiegesprek is geheel kosteloos maar vormt wel de absolute basis voor het ondernemingsplan restaurant. Met uw input kunnen wij de bedrijfsideeën ook sterk op papier verwoorden en zorgen wij er voor dat het geheel aansluit bij de wensen van zowel de ondernemer als de financiële instelling. 

Na het concept ondernemingsplan restaurant met u te hebben gedeeld zullen wij het geheel samen doornemen en eventuele aanpassingen direct verwerken. 

Belang ondernemingsplan restaurant

Een professioneel ondernemingsplan biedt vele voordelen voor startende ondernemers. Ten eerste helpt het bij het bepalen van de strategie en doelen van de onderneming. Door het opstellen van een gedegen plan krijgt de ondernemer inzicht in de richting die hij of zij op wil gaan en hoe dit te bereiken is.

Daarnaast biedt een ondernemingsplan inzicht in de haalbaarheid van de onderneming. Door middel van marktonderzoek, financiële prognoses en concurrentieanalyse kan worden bepaald of de plannen realistisch zijn en of er genoeg vraag is naar het product of de dienst. Dit vergroot de kans op succes en verkleint het risico op falen.

Een ander voordeel is dat het de kans op financiering van externe partijen vergroot. Investeerders en banken willen graag zien dat er een goed doordacht plan ligt voordat ze geld investeren. Een professioneel opgesteld plan geeft hen vertrouwen in de onderneming en vergroot daarmee de kans op financiering.

Tot slot zorgt een goed opgesteld ondernemingsplan voor een professionele uitstraling naar potentiële partners en investeerders. Het laat zien dat de ondernemer serieus bezig is met zijn of haar plannen en dat er goed over nagedacht is. Dit kan leiden tot meer vertrouwen en interesse vanuit deze partijen.

Kortom, het laten maken van een professioneel ondernemingsplan biedt vele voordelen voor startende ondernemers. Het geeft inzicht in de strategie en doelen, vergroot de kans op financiering en zorgt voor een professionele uitstraling naar potentiële partners en investeerders. Wil jij ook een sterk ondernemingsplan restaurant? Laat dan nu jouw ondernemingsplan schrijven door Ideative Solutions!

Contactformulier

Vragen? Neemt contact op

Heeft u een vraag, wilt u een offerte ontvangen of wilt u een gratis oriëntatiegesprek inplannen? Vul dan het contactformulier in.

Heeft u liever rechtstreeks contact dan kan dit natuurlijk ook:

Email: info@ideativesolutions.nl
Telefoon: 06 57 60 44 10


Contact

Follow Us

© Copyrights 2023 | All Rights Reserved | Ideative